Newsroom

Newsroom

"Εγκληματίες πολέμου οι τζιχαντιστές"

Οι πράξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτος ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ εξαιτίας των μαζικών εκτελέσεων,…

oie 1

Οι πράξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτος ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ εξαιτίας των μαζικών εκτελέσεων, της απαγωγής γυναικών και κοριτσιών τις οποίες χρησιμοποιούν ως σκλάβες του σεξ και της χρησιμοποίησης ακόμη και παιδιών για τις ανάγκες του «ιερού» πολέμου τους.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ακόμη πως οι αεροπορικές επιδρομές της ιρακινής κυβέρνησης εναντίον των σουνιτών μαχητών έχουν προκαλέσει «σημαντικούς θανάτους μεταξύ του άμαχου πληθυσμού», καθώς τουλάχιστον 9.347 άμαχοι είχαν σκοτωθεί και 17.386 είχαν τραυματισθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα Ηνωμένα Έθνη επισημαίνουν πώς οι ισλαμιστικές δυνάμεις διέπραξαν κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άσκησαν βία εναντίον ομάδων ανάμεσα στις οποίες οι χριστιανοί και οι γεζίντι, σε μια διευρυνόμενη σύγκρουση η οποία έχει εξαναγκάσει 1,8 εκατ. Ιρακινούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Στις παραβιάσεις περιλαμβάνονται επιθέσεις που στοχοθετούν απ’ ευθείας αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές, εκτελέσεις και άλλους στοχευμένους φόνους αμάχων, απαγωγές, βιασμούς και άλλες μορφές σεξουαλικής και άλλης σωματικής βίας που διαπράττονται εναντίον γυναικών και παιδιών, καταναγκαστική στρατολόγηση παιδιών, καταστροφή και βεβήλωση τόπων θρησκευτικής ή πολιτιστικής σημασίας, αναίτια καταστροφή και λεηλασία ιδιοκτησίας και άρνηση θεμελιωδών ελευθεριών» αναφέρει η έκθεση. 

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…