Newsroom

Newsroom

Αγγελίες "μαϊμού" για δουλειά στο εξωτερικό

Αγγελίες «μαϊμού» για θέσεις εργασίας στο εξωτερικό (Αυστραλία, Αφρική, Καναδά, Ευρώπη κ.λπ.).αναρτούσε στο διαδίκτυο ένα δήθεν γραφείο ευρέσεως εργασίας που…

australia 0

Αγγελίες «μαϊμού» για θέσεις εργασίας στο εξωτερικό (Αυστραλία, Αφρική, Καναδά, Ευρώπη κ.λπ.).αναρτούσε στο διαδίκτυο ένα δήθεν γραφείο ευρέσεως εργασίας που δεν είχε φυσική έδρα ούτε νόμιμη άδεια λειτουργίας.
Η  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε καταγγελίες ότι υπήρχαν αγγελίες για υποτιθέμενη προσφορά εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, παιδαγωγοί, προγραμματιστές, ηλεκτρονικοί κ.λπ.).
 Μάλιστα  ζητούσαν προκαταβολικά χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της κάλυψης εξόδων, προκειμένου ο υποψήφιος ενδιαφερόμενος να καταλάβει την υποτιθέμενη θέση, ενώ συχνά ζητούνταν και προσωπικά δεδομένα και έγγραφα του υποψηφίου.
Στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ψηφιακή έρευνα και ταυτοποίησε την εμπλοκή μιας 22χρονης, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και παράβαση του νόμου σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…