Newsroom

Newsroom

Αθώοι για τους Πυρήνες της Φωτιάς οι έξι του Βελβεντού

Αθώοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άρα για συμμετοχή τους στη “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” και επίσης αθώοι για αντίσταση κατά…

velvento foto

Αθώοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άρα για συμμετοχή τους στη “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” και επίσης αθώοι για αντίσταση κατά της αρχής κρίθηκαν από το δικαστήριο οι έξι κατηγορούμενοι για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Αυτό έκρινε μετά από πολύμηνη διαδικασία το δικαστήριο αποδεχόμενο της εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Γρηγόρη Πεπόνη να μην καταδικαστούν σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, καθώς δεν πείστηκε ότι οι πράξεις τους έγιναν στο πλαίσιο δράσης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι έξι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη κατακράτηση, για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία ενώ παράλληλα η έδρα δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά σε κανέναν, κάτι που είχε προτείνει ο εισαγγελέας Πεπόνης στην αγόρευσή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην  αγόρευση του ο εισαγγελέα έδρας κ. Πεπόνη  είχε πει ότι : «Δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης… Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν…». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα».

Τελικά ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των Μιχαηλίδη, Ρωμανού, Χαρίση, Μπουρζούκου, Ντάλιου για συναυτουργία και διακεκριμένη οπλοκατοχή σε ληστεία και απλή συνέργεια για τον Πολίτη . Πρότεινε ακόμα ελαφρυντικά για τους κατηγορούμενους λόγω «καλής συμπεριφοράς κατά την πράξη» και ειδικά για τον Ν. Ρωμανό το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…