Newsroom

Newsroom

Πορνεία και ναρκωτικά… ενισχύουν την οικονομία της Βρετανίας

Η εμπορία ναρκωτικών και η πορνεία συνέβαλαν στην αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Βρετανίας κατά περίπου 8,5 δισεκατομμύρια λίρες…

porneia 2

Η εμπορία ναρκωτικών και η πορνεία συνέβαλαν στην αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Βρετανίας κατά περίπου 8,5 δισεκατομμύρια λίρες (10,9 δισ. ευρώ) το 2013, όπως ανακοίνωσε η βρετανική εθνική στατιστική υπηρεσία..

Εκπρόσωπος της στατιστικής υπηρεσίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα έσοδα από τα ναρκωτικά και την πορνεία αποτελούν περίπου το 0,5% του παραγομένου «πλούτου» της χώρας, όπως καταγράφεται από το ΑΕΠ.

Σύμφωνα με εμπεριστατωμένη μελέτη για το ζήτημα της πορνείας που είχε δώσει στη δημοσιότητα η υπηρεσία την άνοιξη,  το 2009 στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρχαν περίπου 61.000 εκδιδόμενες γυναίκες, οι οποίες χρέωναν 67 λίρες (86 ευρώ) την επίσκεψη.

Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών, η βρετανική στατιστική υπηρεσία προσμετρά τις πωλήσεις κρακ, κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, ecstasy και αμφεταμινών. Άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο αλκοόλ και προϊόντων καπνού, ήδη συμπεριλαμβάνονταν στις εκτιμήσεις για την οικονομική δραστηριότητα.

Παρά την ενσωμάτωση των αλλαγών αυτών στον τρόπο υπολογισμού του ΑΕΠ, η ανάπτυξη στη Βρετανία παρέμεινε, μολαταύτα, στο ίδιο επίπεδο (1,7%) το 2013.

Η Eurostat είχε δώσει προθεσμία έως και την 1η Σεπτεμβρίου στα κράτη-μέλη για να συνυπολογίσουν τις παράνομες δραστηριότητες που δημιουργούν σημαντικά έσοδα (λαθρεμπόριο ναρκωτικών, πορνεία) στις εθνικές στατιστικές, θεωρώντας πως πρόκειται για εμπορικές συναλλαγές οι οποίες γίνονται «ελεύθερα», δηλαδή μεταξύ συναινούντων ενηλίκων, αν και χώρες όπως η Γαλλία και η Σουηδία αρνούνται να εφαρμόσουν την οδηγία αυτή.

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…