Newsroom

Newsroom

Επιθέσεις κατά φωτορεπόρτερ στο "Gay Pride" του Βελιγραδίου

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Σερβίας καταδίκασε οξύτατα την επίθεση στον φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Μπλιτς, Ντούσαν Μιλένκοβιτς, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με…

pride 1

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Σερβίας καταδίκασε οξύτατα την επίθεση στον φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Μπλιτς, Ντούσαν Μιλένκοβιτς, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με πέτρα από νεαρό που συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της διεξαγωγής της Παρέλασης Υπερηφάνειας Ομοφυλόφιλων.

Ο φωτορεπόρτερ ήταν εν ώρα καθήκοντος, φωτογραφίζοντας τις διαμαρτυρίες. «Έκανα τη δουλειά μου, όταν ξαφνικά προσγειώθηκε μία πέτρα πάνω μου. Με πέτυχε κάτω από μάτι» είπε ο φωτορεπόρτερ.

Η Ένωση Ανεξάρτητων Ηλεκτρονικών ΜΜΕ (ANEM) καταδίκασε, με ανακοίνωσή της, την επίθεση στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B92 και ζήτησε τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.

Ομάδα περίπου 30 χούλιγκαν, την ώρα που διεξαγόταν η Παρέλαση Υπερηφάνειας, επιτέθηκε στο κτίριο του B92 και στους αστυνομικούς που το περιφρουρούσαν με πέτρες και καπνογόνα.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της Παρέλασης Υπερηφάνειας, μέλη ειδικών αστυνομικών δυνάμεων βιαιοπράγησαν εναντίον του Αντρέι Βούτσιτς, αδελφού του πρωθυπουργού της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δύο ανδρών της προσωπικής ασφάλειας του Σέρβου πρωθυπουργού και του Πρένταγκ Μάλι, αδελφού του δημάρχου Βελιγραδίου Σίνισα Μάλι.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…