Πολύ γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας πίσω από κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη Στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας Πατρών έπεσε ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας στον τομέα των…

metaforiki 0

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας Πατρών έπεσε ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας στον τομέα των μεταφορών και των φορτηγών ως οργανωτικό και εκτελεστικό μέλος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Ο 64χρονος επιχειρηματίας κατελήφθη μάλιστα από τους αστυνομικούς που είχαν την πληροφορία και τον παρακολουθούσαν στενά, να οδηγεί ο ίδιος ένα από τα φορτηγά ιδιοκτησίας του, στο οποίο είχε κάνει ειδική μετατροπή με κρύπτη μεταξύ του επικαθήμενου και του θαλάμου του οδηγού, στο οποίο είχε στριμώξει ανάμεσα σε δύο πάγκους 13 ταλαιπωρημένες ψυχές από την Συρία και το Ιράκ. Οι άνθρωποι αυτοί θα αναγκάζονταν κάτω από αυτές τις συνθήκες που ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες συν τοις άλλοις για την υγεία και την ίδια τους τη ζωή να παραμείνουν στον εξαιρετικά στενό αυτό χώρο για τουλάχιστον 18 ώρες, μέχρι να φτάσει το καράβι στην Ιταλία και να βρει ο επιχειρηματίας ένα σημείο που θα τους εγκατέλειπε.

Τον πολύ στενό αυτό χώρο, είχε κλείσει στο τέλος με μία λαμαρίνα που είχε λίγες τρύπες ίσα-ίσα για να μπαίνει λίγο οξυγόνο μέσα στην κρύπτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισοί άνθρωποι ουσιαστικά ήταν σκαρφαλωμένοι πάνω από τους υπόλοιπους για να μπορέσουν να χωρέσουν.

Η Ασφάλεια Πατρών είχε καιρό τώρα την πληροφορία ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εμπλεκόταν σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και τον είχε θέσει υπό στενή αλλά διακριτική παρακολούθηση, ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία για επέμβαση ούτως ώστε να μην μπορέσει να επικαλεστεί για παράδειγμα ότι είχε άγνοια, ή ότι οι μετανάστες επιβιβάστηκαν από μόνοι τους και κρυφά μέσα στο λιμάνι, ενώ η επέμβαση αποφασίστηκε να γίνει εντός του λιμένα για να γίνει ακόμα βαρύτερο το κατηγορητήριο σε βάρος του, αφού δεν κατηγορείται μόνο για διακίνηση αλλά και την μεταφορά των ανθρώπων αυτών σε άλλη χώρα του εξωτερικού.

Οι αστυνομικοί λοιπόν χθες έθεσαν υπό παρακολούθηση τον επιχειρηματία, έναν ακόμη 52χρονο Έλληνα και μία 40χρονη Ελληνίδα που έπαιζαν τον ρόλο των προπομπών, καθώς επίσης τρεις Ιρακινούς-μέλη του κυκλώματος- εκ των οποίων κατάφερε και διέφυγε ο ένας και οι οποίοι με ίδια μεταφορικά μέσα και συγκεκριμένα με αυτοκίνητα μετέφεραν τους 12 Σύρους και τον έναν Ιρακινό σε προκαθορισμένο ραντεβού, όπου είχε σταθμεύσει το φορτηγό και ανέμενε ο 64χρονος επιχειρηματίας, 5 χλμ, μακριά από τον νέο Λιμένα, στην περιοχή Ζαβλάνι.

Εκεί οι αστυνομικοί είδαν τους δράστες να επιβιβάζουν και να στριμώχνουν τους ταλαιπωρημένους μετανάστες μέσα στην ειδική κρύπτη του φορτηγού και τους ακολούθησαν μέχρι το λιμάνι όπου και έγινε η επέμβαση για την σύλληψή τους. Πλέον, η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για την σύλληψη μελών που διέφυγαν αλλά και του «εγκεφάλου» του κυκλώματος για τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, έχουν γνώση οι αστυνομικοί και βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό του.  Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά που είχαν λάβει από τους μετανάστες αλλά και κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκαν και τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν. Άπαντες οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πατρών, ενώ αύριο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία για την υπόθεση.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…