Newsroom

Newsroom

Η νέα θεωρία του Χόκινγκ για την καταστροφή του σύμπαντος που προκαλεί αμηχανία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα

Αμηχανία στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προκαλεί η άποψη που εκφράζει στον πρόλογο του νέου βιβλίου «Starmus, 50 Years of Man in…

stephen hawking

Αμηχανία στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προκαλεί η άποψη που εκφράζει στον πρόλογο του νέου βιβλίου «Starmus, 50 Years of Man in Space», ο πασίγνωστος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Ο Χόκινγκ υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι το μποζόνιο, γνωστό και ως «σωματίδιο του Θεού» θα είναι η αιτία της καταστροφής του κόσμου. 

Όπως γράφει το vima.gr, ο Χόκινγκ προλογίζοντας το βιβλίο παρουσιάζεται ως υποστηρικτής της θεωρίας του λεγόμενου «κυκλικού Σύμπαντος». Πρόκειται για μια θεωρία που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ένας αέναος κύκλος δημιουργίας συμπάντων.

Η συμπαντική εναλλαγή γίνεται, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, μέσω μιας φυσαλίδας την οποία κβαντικές διακυμάνσεις δημιουργούν σε κάποιο κοσμικό κενό. Η φυσαλίδα αρχίζει να μεγαλώνει και καθώς μεγαλώνει «καταπίνει» τον χώρο, δηλαδή το Σύμπαν στο όποιο δημιουργήθηκε επιτρέποντας έτσι σε ένα νέο Σύμπαν να εγκατασταθεί στη θέση του προηγούμενου. Στη δημιουργία της φυσαλίδας, έστω και άθελά του, παίζει ρόλο το μποζόνιο Χιγκς, οι ιδιότητες του οποίου δείχνουν ότι το Σύμπαν είναι ασταθές και άρα μπορεί να καταρρεύσει κάποτε.

 

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…