Στους 50 οι νεκροί τζιχαντιστές από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία

Τουλάχιστον 50 αντάρτες που συνδέονται με την αλ Κάιντα σκοτώθηκαν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα…

syr 0

Τουλάχιστον 50 αντάρτες που συνδέονται με την αλ Κάιντα σκοτώθηκαν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι η πλειονότητα των μαχητών που σκοτώθηκαν από τις επιδρομές αυτές που είχαν στόχο αντάρτες του Μετώπου αλ Νόσρα στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ δεν ήταν Σύροι.

Εξάλλου το Πεντάγωνο παραδέχθηκε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, που εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έπληξε επίσης το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη χώρα. Τα αμερικανικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις δυτικά του Χαλεπιού, προπύργιο της ομάδας Χοράσαν που αποτελείται από βετεράνους της αλ Κάιντα, διευκρίνισε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι εμπόδισαν με αυτό τον τρόπο «την προετοιμασία επικείμενων επιθέσεων εναντίον αμερικανικών και δυτικών συμφερόντων από ένα δίκτυο που αποτελείται από βετεράνους που σκληραγωγήθηκαν από την αλ Κάιντα -ένα δίκτυο που συχνά αποκαλείται ομάδα Χοράσαν-, το οποίο βρήκε καταφύγιο στη Συρία όπου μπορεί ήρεμα να προετοιμάσει επιθέσεις, να κατασκευάσει και να δοκιμάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και να στρατολογήσει Δυτικούς για να διεξάγουν επιθέσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Συνολικά οι οκτώ επιθέσεις είχαν στόχο στρατόπεδα εκπαίδευσης, μια εγκατάσταση παραγωγής εκρηκτικών και πολεμοφοδίων, ένα κτίριο επικοινωνιών και κτίρια της διοίκησης», σημειώνεται. Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Ράκα στη Συρία εγκαταλείπουν την πόλη μετά τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ, όπως δήλωσαν δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…