Newsroom

Newsroom

Μπαράζ αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Τουλάχιστον πενήντα αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στις επαρχίες Ράκα και Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες…

american fighters

Τουλάχιστον πενήντα αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στις επαρχίες Ράκα και Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους που μετέχουν στο διεθνή συνασπισμό κατά της οργάνωσης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικές δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποίησαν επίσης 22 επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και στην συριακή επαρχία Μπουκαμάλ, στη μεθόριο με το Ιράκ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν επίσης στη βορειοδυτική Συρία και κατά θέσεων του Μετώπου αλ-Νόσρα, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, στις επαρχίες του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντουλραχμάν, τουλάχιστον 20 μαχητές σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές.

Νωρίτερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι προχώρησε σε βομβαρδισμούς θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία για πρώτη φορά, με μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη καθώς και πυραύλους Tomahawk.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…