Newsroom

Newsroom

Αυτή είναι η γυναίκα που δοκίμαζε το φαγητό του Χίτλερ

Στα 25 της χρόνια έκλαιγε συνέχεια . Πρόκειται για την ηλικιωμένη κυρία που σήμερα ποζάρει χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό της…

margot wolk

Στα 25 της χρόνια έκλαιγε συνέχεια . Πρόκειται για την ηλικιωμένη κυρία που σήμερα ποζάρει χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό της independent.

Το όνομά της είναι Margot Wölk και η δουλειά της, ήταν να δοκιμάζει τα φαγητά του πιο μισητού ανθρώπου στην παγκόσμια ιστορία, του Αδόλφου Χίτλερ. «Κάθε γεύμα, μπορούσε να είναι και το τελευταίο της» σημειώνει εύστοχα ο δημοσιογράφος της Independent, που κατέγραψε την ιστορία της Wolk.

Η Wolk δεν ήταν Ναζί. Είχε εξαναγκαστεί μαζί με άλλες 15 νεαρές κοπέλες, να δουλέψει στο αρχηγείο του Χίτλερ, την περίφημη “Σπηλιά του Λύκου” κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Κάποια κορίτσια δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους, με το που ξεκινούσαν να τρώνε. Ήταν τόσο φοβισμένες. Έπρεπε να το φάμε όλο. Μετά, έπρεπε να περιμένουμε να περάσει μία ώρα, και κάθε φορά φοβόμασταν ότι θα πεθαίναμε. Κλαίγαμε σαν σκυλιά και μετά ήμασταν τόσο ευτυχισμένες που είχαμε επιβιώσει» θυμάται η Wolk.

Ο Χίτλερ δεν έτρωγε ποτέ κρέας, μας πληροφορεί η Wolf. «Το μενού δεν είχε ποτέ κρέας. Είχαμε πληροφορίες ότι οι Βρετανοί προσπαθούσαν να δηλητηριάσουν τον Χίτλερ. Ποτέ δεν έτρωγε κρέας. Mας έδιναν, ρύζι, μακαρόνια, πιπεριές, καλαμπόκι και αρακά» λέει η 97 χρονη σήμερα Wolk.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/hitlers-food-taster-reveals-the-horrors-of-the-wolfs-lair-9738880.html

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…