Πάνω από 60 συλλήψεις από την πορεία για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι-Επεισόδια και σε άλλες μεγάλες πόλεις (photos+videos)

Σε 73 προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας…

2153017

Σε 73 προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Από τις προσαγωγές αυτές, οι 64 κατέληξαν συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες για τους συλληφθέντες.

Η πορεία έφτασε νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Μέμου, όπου οι συμμετέχοντες άφησαν στον ουρανό χιλιάδες μπαλόνια. Ωστόσο, οι εκδηλώσεις μνήμης στιγματίστηκαν από επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε και χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από την πλευρά της αστυνομίας. Ακολουθεί βίντεο από το pontiki.gr:

 

 

Περιορισμένης έντασης επεισόδιο προκλήθηκε περίπου στις 19:30,όταν άγνωστοι νεαροί επιτέθηκαν με τρείς βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ στην οδό Σαλαμίνος. Αναφέρθηκαν επίσης ζημιές από αγνώστους στο ΚΕΠ της περιοχής, σε κατάστημα αγοράς χρυσού, σε υποκατάστημα τράπεζας και σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Αργότερα σημειώθηκαν νέα επεισόδια με τους αστυνομικούς να απαντούν πλέον με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και να προχωρούν σε δεκάδες προσαγωγές. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, έξω από την οποία συγκεντρώθηκαν τη νύχτα περίπου 100 άτομα, φωνάζοντας συνθήματα.

Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν 64 άτομα που συνελήφθησαν στην αντιφασιστική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.
Στα δικαστήρια Πειραιά βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τουλάχιστον πέντε κλούβες των ΜΑΤ, ενώ με εισαγγελική εντολή, για λόγους ασφαλείας απαγορεύθηκε η είσοδος στο δικαστικό μέγαρο οποιουδήποτε δεν έχει εργασία.


Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες από τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης

Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι όσοι προσήχθησαν από αστυνομικούς κατά  τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ακολουθεί βίντεο από το voria.gr:

 

 

Συνολικά προσήχθησαν 24 άτομα, που μετά την εξέτασή τους, αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό σε βάρος τους. Κατά την πορεία, αλλά και μετά το πέρας αυτής, σημειώθηκε μικρής έκτασης ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.


Επεισόδια σε Πάτρα, Χανιά και Μυτιλήνη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Ειδικότερα, κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης επενέβησαν και έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.


Επεισοδιακή κατάληξη είχε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά με εκατοντάδες πολίτες να διαδηλώνουν κατά του φασισμού. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας, μικρή ομάδα νεαρών που φορούσαν κουκούλες και κράνη άρχισε να καταστρέφει με ξύλα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο των Χανίων, καταστρέφοντας παράλληλα την κάμερα ασφαλείας Τράπεζας στην οδό Τζανακάκη.

Οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν και κομμάτια από μάρμαρα της τράπεζας τα οποία στη συνέχεια πέταξαν κατά διμοιρίας αστυνομικών των ΜΑΤ που ακολουθούσαν την πορεία. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Από τον πετροπόλεμο υλικές ζημιές υπέστη ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Τζανακάκη καθώς από τις πέτρες έσπασε το παρμπρίζ.

Το συλλαλητήριο ήταν μαζικό με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία της δημοτικής αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού ενώ όταν η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που ήταν κλειστά διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στην Μυτιλήνη στην διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου με την συμμετοχή εκατοντάδων νέων, κυρίως φοιτητών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπάθησε να μπει μέσα στο κτίριο όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν από μεγάλη αστυνομική δύναμη ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…