Δραγασάκης: "Η πολιτική ανατροπή στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτη"

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 για τη…

drag

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 για τη συνάντηση με τον Άσμουσεν αλλά και το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για να εξηγήσουμε το δράμα της ελληνικής κοινωνίας, τις θέσεις και τις απόψεις μας. Δεν είχαμε κάποια μυστική συνάντηση. Υπήρξε ένα γεύμα με Γερμανούς οικονομολόγους, στο οποίο παραβρέθηκε και ο κ. Άσμουσεν. Διερευνούμε τι ακριβώς γίνεται στην Ευρώπη. Υπάρχουν τρείς πρωτοβουλίες σε εξέλιξη. Η πρωτοβουλία Γιούκερ για ένα πρόγραμμα 300 δισ. για αναπτυξιακούς σκοπούς, η 2η η πρωτοβουλία του κ. Ντράγκι για ένα πρόγραμμα ρευστότητας 500 δισ. και η άλλη είναι μια συζήτηση για την ευελιξία. Αναπτύσσουμε τα δικά μας δίκτυα για να ξέρουμε τι γίνεται. Υπάρχει και ένα ενδιαφέρον στην Ευρώπη για τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε αρχικά για τη συνάντησή του, με τον κ. Άσμουσεν και συνέχισε:

«Για το χρέος δεν κάναμε νύξη, αλλά εμείς, λέμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Το χρέος πρέπει να το κρίνουμε και με κοινωνικούς όρους». «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσεται σε τρείς διαστάσεις του χρόνου. Το άμεσο διάστημα, ο μέσος χρόνος και το μακροχρόνιο πρόγραμμα. Αυτά που ανακοίνωσε ο Τσίπρας, είναι η θεωρητικές μας αφετηρίες και 2ον τα άμεσα μέτρα. Τα νούμερα, έχουν τη λογική τους. Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υπολογίζει μέσα στα άμεσα μέτρα την αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 4 δισ. Ο κ. Τσίπρας για το συγκεκριμένο μέτρο, είχε πει ότι είναι σε εξάρτηση με την διαπραγμάτευση. Έβαλαν μέσα και τα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ εμείς αρχικά μιλήσαμε για τα δάνεια ιδιωτών, αλλά όταν μιλάμε για κόστος για τη ρύθμιση των δανείων, αυτό όντως είναι λάστιχο. Μιλάμε για ένα σύνθετο σύστημα ελαφρύνσεων», τόνισε στη συνέχεια σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Η πολιτική ανατροπή στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτη. Να γίνει με όρους δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής εγρήγορσης. Εμείς δώσαμε το πρόγραμμα στη δημοσιότητα για να ελεγχθούμε και να αξιοποιήσουμε την κριτική για τη βελτίωσή μας. Εμείς αξιοποιούμε ακόμα και τις κριτικές που γίνονται με όχι τόσο καλή πρόθεση».

«Η ομιλία Τσίπρα, χωρίζει το πρόγραμμα σε δύο. Το στρατηγικό, το οποίο έχει μέσα τη διαπραγμάτευση, έχει ένα κύμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών και έχει και το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Το ερώτημα είναι, θα τα κάνουμε αυτά και θα περιμένουμε να γίνει διαπραγμάτευση; Με όρους λαϊκής κυριαρχίας, αρχίζοντας μια νέα κυβέρνηση, θα το υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Ούτε για δάνεια μιλήσαμε σε αυτή τη φάση, ούτε για το πλεόνασμα, αν υπάρξει, μιλήσαμε», τόνισε ακόμα και εξήγησε:

«Η λογική μας είναι ότι επιλέγουμε μέτρα τα οποία μπορούμε να αρχίσουμε να τα υλοποιούμε. Φροντίζουμε να μην μας δημιουργούν εξαρτήσεις και ταυτόχρονα προχωράμε τη διαπραγμάτευση. Οι τράπεζες ήδη, έχουν χρήματα για να κάνουν ρυθμίσεις. Είναι οι λεγόμενες προβλέψεις. Ένα μέρος των ρυθμίσεων και των λύσεων που και εμείς προτείνουμε θα χρηματοδοτηθεί, από τα ήδη υπάρχοντα κεφάλαια των τραπεζών».

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…