Ζωντανές και έγκυες από Τζιχαντιστές οι ανήλικες από την Αυστρία;

Ότι είναι ζωντανές οι αγνοούμενες ανήλικες από την Αυστρία και ότι μάλιστα βρίσκονται σε εγκυμοσύνη από Τσετσένους Τζιχαντιστές στη Συρία,…

samra

Ότι είναι ζωντανές οι αγνοούμενες ανήλικες από την Αυστρία και ότι μάλιστα βρίσκονται σε εγκυμοσύνη από Τσετσένους Τζιχαντιστές στη Συρία, διακινούν οι αυστριακές Αρχές. Τα δύο ανήλικα κορίτσια, η 15χρονη Σαμπίνα Σελιμόβι και η 16χρονη Σάμρα Κεσινόβιτς το έσκασαν τον Απρίλιο από τα σπίτια τους, προκειμένου να ενταχθούν στο πλευρό των Τζιχαντιστών στη Συρία.

Μετά τη δήλωση της εξαφάνισής τους από τους συγγενείς τους, η αυστριακή αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό, ενώ μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα στη μάχη για τον εντοπισμό τους μπήκε και η Interpol.

Την πληροφορία για το θάνατο της 16χρονης σε συμπλοκές μετέδωσε εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών, τη Δευτέρα. Ωστόσο, την Τρίτη εντοπίστηκε ανώνυμος λογαριασμός whatsApp -που θεωρούν ότι ανήκει στην ανήλικη και συνομιλούσε με φίλες της στην Αυστρία, διέψευσε τις φήμες περί θανάτου της.

Σύμφωνα με το CEN, τα δυο κορίτσια φέρονται να έχουν παντρευτεί Τσετσένους μαχητές στη Συρία. Όπως αναφέρουν τα Μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας, τα δύο μετά την εξαφάνισή τους, άρχισαν να ανεβάζουν σε μέσα δικτύωσης φωτογραφίες, όπου απεικονίζονται οι ίδιες να φορούν μπούργκα και να στέκονται δίπλα σε αντάρτες κρατώντας μάλιστα καλάσνικοφ. Μερικές από αυτές τις φωτογραφίες ανήρτησε στη σελίδα της και η Interpol. Οι Αρχές ερευνούν τους λογαριασμούς στο WhatsApp και το Facebook, όπου εντόπισαν μηνύματα με νέα ονόματα που περιλαμβάνουν τη λέξη “umm” – που στα αραβικά σημαίνει μητέρα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ειδικών, η δημοσίευση των φωτογραφιών στα προφίλ τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σκοπό τη στρατολόγηση κι άλλων μελών υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις αναρτήσεις τους οι δύο ανήλικες υποστήριζαν ότι είχαν πάει στη Συρία για έναν «ιερό πόλεμο».

Οι δύο ανήλικες που έχουν καταγωγή από τη Βοσνία, στις φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους μυστικές υπηρεσίες, ποζάρουν με καλάσνικοφ στα χέρια, ενώ σε κάποιες άλλες βρίσκονται περιτριγυρισμένες από ένοπλους άντρες.

ΠΗΓΗ: New York Post

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…