Διευκρινίσεις Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων για πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ και νέα εκκαθαριστικά

Απαλλάσσονται οι πολίτες από την υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ σε όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις οι οποίες έχουν συνταχθεί μέχρι…

akinita 9

Απαλλάσσονται οι πολίτες από την υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ σε όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις οι οποίες έχουν συνταχθεί μέχρι και την 31/12/2013 ανεξάρτητα από τον χρόνο μεταγραφής τους, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Στην απόφαση διευκρινίζεται επίσης ότι στις περιπτώσεις πράξης τροποποίησης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, που αφορά κοινόχρηστους χώρους ακινήτου, δεν θα απαιτείται η προσκόμιση του πιστοποιητικού από όλους τους συνιδιοκτήτες, αλλά μόνο από αυτούς που έχουν μεταβολή στις οριζόντιες ιδιοκτησίες ή στα ποσοστά συνιδιοκτησίας τους.

Ήδη, η απόφαση κοινοποιήθηκε σε όλους τους συμβολαιογράφους της χώρας με την επισήμανση ότι «οι αποδοχές κληρονομιάς που έχουν υπογραφεί μέχρι τις 31/12/2013 μεταγράφονται στα υποθηκοφυλακεία ή εγγράφονται στα κτηματολογικά γραφεί αντίστοιχα χωρίς να απαιτείται η προσάρτηση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ».

Η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων έδωσε, παράλληλα, διευκρινίσεις για τα νέα εκκαθαριστικά. Σε γραπτή ανακοίνωση επισημαίνει ότι καινούργια θα εκκαθαριστικά θα υπάρξουν όπου απαιτείται και όχι για το σύνολο των φορολογουμένων. Επαναλαμβάνει μάλιστα ότι τα εκκαθαριστικά θα εμφανιστούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο στις 22 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι:

– Η ειδοποίηση των δόσεων που εκτυπώνεται από το ΟΠΣ Περιουσιολόγιο αναφέρεται μόνο στις εκ του νόμου προβλεπόμενες ημερομηνίες καταβολής των δόσεων με βάση την αρχική εκκαθάριση.

– Η πίστωση των ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους εμφανίζονται στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» του TAXISNet, στην οποία εμφανίζονται οι καταβολές. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…