Γ. Μηλιός: "Παρουσιάσαμε το πιο κοστολογημένο πρόγραμμα – Δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με την Τρόϊκα" (Video)

“Δεν υπάρχει πιο κοστολογημένο πρόγραμμα από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός στον ΣΚΑΙ…

milios 3

“Δεν υπάρχει πιο κοστολογημένο πρόγραμμα από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός στον ΣΚΑΙ το πρωί και παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία του οικονομικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επανάκαμψη της οικονομίας.

 

 

Διατύπωσε επίσης την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ και θέση πλέον του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ότι “η τρόικα δεν συνάδει με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς”. “Δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με την τρόκα. Το πρόβλημα του χρέους είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. “Το πρόγραμμα λιτότητας τελείωσε, εμείς ξεκινάμε με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη δυνατότητα του εργαζόμενου να διαπραγματεύεται ξανά με ένα νέο πλαίσιο, όσον αφορά το κράτος. Όλοι γνωρίζουν ότι οι δόσεις που έρχονται πηγαίνουν μόνο για την εξόφληση ομολόγων που λήγουν και ο ίδιος που δίνει, ο ίδιος παίρνει…”

“Δεν δεχόμαστε τη λογική ότι θα μειώσουμε το χρέος με τα υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία. Λέμε ότι πρέπει να κάνουμε 11,5 δισ δαπάνες για να επανεκκινήσει η οικονομία, να στηριχτεί η εργασία και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση και έχουμε και περιμένουμε πόρους 12 δισ ευρώ το ελάχιστο.” Ενώ ανέφερε για παράδειγμα ότι αναμένεται να εισπραχτούν 3 δισ που προέρχονται από ανεξόφλητες οφειλές και μάλιστα υπολογίζουν μόνο 3 δισ σε σύνολο οφειλών 69 δισ.

Πολύ γρήγορα θα έχουμε έσοδα περισσότερα από τα 3 δισ που υπολογίζουμε. Ο Γ. Μηλιός παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία: “Στο ΕΣΠΑ που έτρεξε το 2007 – 13. δεσμεύτηκαν 1.5 δισ ευρώ για το ΕΤΕΑ πάνω από 1 δισ είναι αυτή τη στιγμή αδιάθετο. Για το ΠΕΠ Αττικής πάνω από 700 δισ αδιάθετα. Αυτοί είναι πόροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Μένει το νέο ΕΣΠΑ που 2014 – 20 πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση”. Πρόσθεσε επίσης ότι “τα κόκκινα δάνεια πρέπει να ξεπερνάνε τα 80 δισ. Εξηγώντας παράλληλα πως με θα ρυθμιστούν ώστε να υπάρχουν έσοδα από τη ρύθμισή τους καθώς θα ενταχθούν σε μια διαδικασία διακανονισμού. Ο ενδιάμεσος φορέας είναι ένας φορέας ανάμεσα στις τράπεζες και τους δανειολήπτες που κατηγοριοποιεί όλα τα δάνεια ώστε με βάση αντίστοιχων συμφωνιών να μπορεί μια επιχείρηση να επανεκκινήσει τη δραστηριότητά της.

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…