Πολωνία: Νέα πρωθυπουργός η Εύα Κόπατς

Η πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Πολωνίας, η Εύα Κόπατς, έλαβε εντολή από τον πρόεδρο της χώρας να προχωρήσει στο…

kopacz

Η πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Πολωνίας, η Εύα Κόπατς, έλαβε εντολή από τον πρόεδρο της χώρας να προχωρήσει στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, μετά την παραίτηση του Ντόναλντ Τουσκ. Ο τελευταίος αναλαμβάνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Θα είναι μια καλή κυβέρνηση[…] Γνωρίζω ότι το έργο μου θα είναι δύσκολο, όμως είμαι έτοιμη να αναλάβω αυτήν την πρόκληση» δήλωσε σε δημοσιογράφους η Κόπατς, αφού παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η 57χρονη έχει στη διάθεσή της 15 ημέρες για να παρουσιάσει την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, όμως από την προεδρία έχει ήδη αναφερθεί η ημερομηνία της 22ας Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με σενάρια που δημοσιεύουν πολωνικά μέσα ενημέρωσης, πολλά χαρτοφυλάκια αναμένεται να αλλάξουν χέρια, όπως εκείνο του υπουργείου Εσωτερικών και ίσως και αυτό του υπουργείου Εξωτερικών.

Επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας είναι εδώ και 7 χρόνια ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Ο Σικόρσκι, ένας από τους γνωστότερους Πολωνούς πολιτικούς στο εξωτερικό, ενδέχεται να διαδεχθεί την Κόπατς στην προεδρία της Δίαιτας (Κοινοβούλιο).

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. Αυτό αναμένεται να γίνει σε μια έκτακτη συνεδρίασή του που έχει προγραμματισθεί για την 27η Σεπτεμβρίου.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…