Αρεοπαγίτης θα στραφεί κατά της απόφασης που δικαίωνε τις καθαρίστριες του Υπ.Οικ.!

Να γίνει δεκτή η αίτηση του Υπ. Οικονομικών που ζητούσε την αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία…

katharistries ypoik sugkentrosi diamarturias ston areio pago

Να γίνει δεκτή η αίτηση του Υπ. Οικονομικών που ζητούσε την αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έχει δικαιώσει τις 393 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, θα εισηγηθεί ο Αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο κ. Κοσμίδης θα προτείνει στο  Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να αναιρεθεί η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που δικαίωσε τις καθαρίστριες και θα επισημάνει ότι το Πρωτοδικείο υπερέβη τη δικαιοδοσία του, καθώς οι καθαρίστριες έχουν περιέλθει σε κατάσταση διαθεσιμότητας και δεν έχουν απολυθεί.

Ακόμη, ο εισηγητής Αρεοπαγίτης αναμένεται να αναφέρει ότι η Πολιτεία έχει την ευχέρεια να καταργεί τις οργανικές θέσεις και κατά μείζονα λόγο, όταν το προσωπικό που προσλαμβάνεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου δεν καλύπτεται από τη συνταγματική εγγύηση της μονιμότητας. Και πολύ περισσότερο, σύμφωνα με τον Αρεοπαγίτη, το κράτος έχει την ευχέρεια αυτή υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες των εξαιρετικών δημοσιονομικών πιέσεων, που περιορίζουν τη δυνατότητα του κρατικού προϋπολογισμού για κοινωνικές παροχές και επιβάλλουν τη συρρίκνωση του κράτους ως επιχειρηματία ή εργοδότη.

Η κατάργηση των οργανικών θέσεων είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές, κατά τον κ. Κοσμίδη. Επίσης προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.), καθώς δεν αποκλείει την ευχέρεια της Πολιτείας να καταργεί υφιστάμενες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα και να θέτει σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους, εφόσον: 1) η κατάργηση των θέσεων επιβάλλεται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, 2) γίνεται με κριτήρια σύμφωνα με την ορθολογική οργάνωση, 3) η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα γίνεται με κριτήρια αντικειμενικά και με τρόπο που ελαχιστοποιεί τις δυσμενείς συνέπειες από τη διαθεσιμότητα ή την ενδεχόμενη απόλυσή του εάν υπάρχει αδυναμία μετακίνησης σε άλλη θέση.

Πηγή: Enikos.gr

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…