Newsroom

Newsroom

Πως να μειώσετε τη μηνιαία δόση της πιστωτικής σας κάρτας από 40% μέχρι και 80%

Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μειώσεις στο επιτόκιο της πιστωτικής τους κάρτας μέχρι και τρεις ποσοστιαίες μονάδες έχουν οι ενήμεροι πελάτες…

cred

Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μειώσεις στο επιτόκιο της πιστωτικής τους κάρτας μέχρι και τρεις ποσοστιαίες μονάδες έχουν οι ενήμεροι πελάτες ορισμένων τραπεζών. Το παράδειγμα ενήμερου τραπεζικού πελάτη που επικοινώνησε με την τράπεζά του προκειμένου να κλείσει την κάρτα του, αφού πριν είχε προχωρήσει σε πλήρη εξόφληση οφειλών, είναι χαρακτηριστικό: Αμέσως του αντιπροτάθηκε να κρατήσει την κάρτα του με χαμηλότερο επιτόκιο τρεις ποσοστιαίες μονάδες, περίπου στο 13,5%, με την προϋπόθεση ότι θα την κρατήσει ανοικτή για έναν τουλάχιστον χρόνο, ανεξάρτητα από τη χρήση της.

«Σε μια εποχή που τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον τομέα της καταναλωτικής πίστης αυξάνονται σε καθημερινή βάση με ταχείς ρυθμούς, έχοντας ξεπεράσει και το 35%, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε τους πελάτες που πληρώνουν με συνέπεια τις δόσεις της πιστωτικής τους κάρτας. Για τον λόγο αυτόν προχωρούμε σε αντιπροσφορές στις περιπτώσεις που υπάρχει άμεσο ενδεχόμενο να τους χάσουμε από πελάτες», μας αναφέρει διευθυντικό στέλεχος μεγάλης τράπεζας.

Η «αγωνία» των τραπεζών φαίνεται και από το γεγονός ότι ορισμένες επικοινωνούν ακόμη και με ενήμερους πελάτες από την προηγούμενη ημέρα πριν λήξει η προθεσμία πληρωμής της δόσης στον πελάτη για ενημέρωση. «Πριν από την κρίση επικοινωνούσαμε με τον κάτοχο μιας πιστωτικής κάρτας ακόμη και 1,5 μήνα μετά τη λήξη της ημερομηνίας της μηνιαίας καταβολής της δόσης του. Τώρα επιθυμούμε να μάθουμε το συντομότερο δυνατόν από τον πελάτη μας τον λόγο καθυστέρησης, ώστε εάν πραγματικά έχει πρόβλημα να συνεργαστούμε για ενδεχόμενη ρύθμιση», μας αναφέρει αρμόδιο στέλεχος τράπεζας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Είναι μια πρακτική που ακολουθούν αρκετές τράπεζες, καθώς εκτός από το γεγονός ότι μία στις τρεις πλέον πιστωτικές κάρτες αντιμετωπίζει αδυναμία αποπληρωμής, αρκετοί από τους υπόλοιπος ενήμερους μέχρι σήμερα πελάτες αποπληρώνουν τη δόση ολοένα και με μεγαλύτερη δυσκολία. Η πιο συνηθισμένη ρύθμιση για μια ενήμερη κάρτα είναι η μεταφορά του οφειλόμενου ποσού σε ένα καταναλωτικό δάνειο με επιτόκιο που θα κυμαίνεται από 5,5% μέχρι και 12% περίπου, έναντι 16% με 18% που κυμαίνεται το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε έναν ενήμερο πελάτη να μειώσει τη μηνιαία δόση της πιστωτικής του κάρτας από 40% μέχρι και 80% περίπου. Τα πολύ χαμηλά επιτόκια σε μια ρύθμιση πιστωτικής κάρτας δίνονται συνήθως στις περιπτώσεις που από την πλευρά του κατόχου της δοθούν εξασφαλίσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις επίσης μπορεί να δοθεί το πολύ χαμηλό επιτόκιο για μια χρονική περίοδο που μπορεί να φθάσει και τα δύο χρόνια και μετά να υπάρξει αύξηση που σε καμιά περίπτωση δεν θα προσεγγίζει τα επιτόκια πιστωτικών καρτών.

Πηγή: http://www.daneioliptes.com

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…