Κομίζει "καρότο" στη ΔΕΘ ο Σαμαράς …πριν το "μαστίγιο"

Δέσμη μέτρων για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης…

deth 176922064

Δέσμη μέτρων για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός.

Παρά τις ενστάσεις που διατηρεί η πλευρά των ελεγκτών, η οποία και δεν άναψε «πράσινο φως» στο Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται να προχωρήσει, έστω μονομερώς, τόσο στις διορθώσεις επί του ΕΝΦΙΑ, όσο και στην ανακοίνωση μειώσεων στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Το «πακέτο» θα συμπληρώνεται από την αύξηση δόσεων στις 100, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Συγκεκριμένα και δεδομένου ότι η ομιλία Σαμαρά θα οριστικοποιηθεί απόψε το βράδυ, μετά τη λήξη της διήμερης συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Σαμαράς προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ:

-Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, με στόχο η τιμή διάθεσής του να διαμορφωθεί περί το 1 ευρώ ανά λίτρο.

-Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μαζί με τις διορθώσεις των τιμών για τις 4.000 περιοχές εκτός σχεδίου όπου είχε παρατηρηθεί μεγάλη απόκλιση στις αξίες. Οι σχετικές διατάξεις θα κατατεθούν στη Βουλή τη Δευτέρα, μετά δηλαδή την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ.

-Αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με στόχο την ανακοπή της έντονα αυξητικής τάσης των ληξιπρόθεσμων και την ανακούφιση των οφειλετών. Ο αριθμός των δόσεων διαμορφώνεται στις 100 για οφειλές έως 100.000 ευρώ και στις 72 δόσεις για μεγαλύτερα ποσά. Η διάταξη αναμένεται, επίσης, άμεσα στη Βουλή.

-Μείωση έως και 50% του ποσοστού της έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να επιβάλλεται και το 2015. Στο τραπέζι του πρωθυπουργού έχουν κατατεθεί εναλλακτικά σενάρια χωρίς ωστόσο, μέχρι χθες, να έχει αποφασιστεί εάν, από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σαμαράς θα εξειδικεύσει τη μείωση ή αν αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, παράλληλα με τον προϋπολογισμό του 2015.

Αυτά όμως αποτελούν σίγουρα το «καρότο», καθώς ακολουθεί το «μαστίγιο» που θέλει η Τρόικα να επιβληθεί, κυρίως σε ό,τι αφορά το φλέγον ζήτημα της πλήρους απελευθέρωσης των απολύσεων, των αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο και το ζήτημα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία… Άρα μπορεί να καταφέρουμε να βάλουμε φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης στα σπίτια μας φέτος, αλλά κανείς δεν εγγυάται για τα ίδιο …τα σπίτια.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…