Βίντεο με τον αποκεφαλισμό δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου φέρεται να δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος

Βίντεο με τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ φέρεται να έδωσαν στη δημοσιότητα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ο εκπρόσωπος…

sotlof

Βίντεο με τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ φέρεται να έδωσαν στη δημοσιότητα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να επαληθευτεί η αυθεντικότητα του οπτικοακουστικού υλικού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο βίντεο ένας μασκοφόρος απειλεί επίσης για τη ζωή του βρετανού ομήρου, Ντέιβιντ Χέινς και προειδοποιεί τις κυβερνήσεις να μην ακολουθήσουν “τη σατανική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους”.

Ο Σότλοφ εξαφανίστηκε στη Συρία τον Αύγουστο του 2013. Εμφανιζόταν στο τέλος του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του συναδέλφου του Τζέιμς Φόλεϊ που είχαν δημοσιοποιήσει οι τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε απειλήσει ότι το «επόμενο θύμα» θα ήταν ο Σότλοφ και ότι η μοίρα του βρισκόταν στα χέρια του Μπαράκ Ομπάμα. Οι τζιχαντιστές ζητούσαν να σταματήσουν οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ.

Πριν από λίγες ημέρες η μητέρα του Σότλοφ απηύθυνε απεγνωσμένη έκκληση στους τζιχαντιστές να λυπηθούν τον γιό της.

«Εσείς, ο χαλίφης, μπορείτε να δώσετε αμνηστία» έλεγε η μητέρα του Σότλοφ στο βίντεο. «Σας ζητώ να χρησιμοποιήσετε την εξουσία σας για να σωθεί η ζωή του» είπε, εξηγώντας πως ο γιος της δεν ευθύνεται για τις πράξεις άλλων και δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί για αυτές.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…