Newsroom

Newsroom

Στο "κόκκινο" οι σχέσεις Βενιζέλου-Παπανδρέου μετά το ξέσπασμα του "ενδοοικογενειακού πολέμου"

Σε δύο στρατόπεδα είναι χωρισμένο το ΠΑΣΟΚ, πράγμα το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα κατά τη χθεσινή εκδήλωση του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου…

venizelos 74

Σε δύο στρατόπεδα είναι χωρισμένο το ΠΑΣΟΚ, πράγμα το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα κατά τη χθεσινή εκδήλωση του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάπειο. Βενιζελικοί και Παπαδρεϊκοί βρίσκονται πια σε ανοιχτή διαμάχη με τους μεν να αποδοκιμάζουν τους δε, ενώ ήδη δημοσιεύματα κάνουν λόγο για οργή του Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος σε άτυπη σύσκεψη που συγκάλεσε μετά τα χθεσινά ευτράπελα φέρεται να αποκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου «παράγοντα διχασμού» και να εξέφρασε φόβους ότι μπορεί ακόμη και να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος. Συνεργάτης του κ. Βενιζέλου μάλιστα εμφανίζεται να πρότεινε τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από το ΠΑΣΟΚ.

Ο παραλογισμός οπαδών του ΠΑΣΟΚ και οι αποδοκιμασίες

Το απόγευμα της Δευτέρα, συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε στον Γιώργο Παπανδρέου, κατά την είσοδό του στο χώρο της εκδήλωσης συνθήματα όπως «ρίξτε τα δεκανίκια της Δεξιά», «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό» και το κορυφαίο όλων: «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά». Και μπορεί οι φίλοι του πρώην πρωθυπουργού να έχουν ήδη λησμονήσει ότι οι πολιτικές του κ. Παπανδρέου είναι εκείνες που οδήγησαν στη συμφωνία με τη λεγόμενη Δεξιά και στην υπουργοποίηση προσώπων όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, όμως ο Βαγγέλης Βενιζέλος πήρε το μήνυμα, σήκωσε αμέσως το γάντι και από το βήμα διεμήνυσε ότι θα απαντήσει τις επόμενες ημέρες κατά τους εορτασμούς των 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, για τους λόγους που το ΠΑΣΟΚ έφτασε, όπως είπε, να συγκυβερνήσει πρώτα με τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και τώρα με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Ο νυν πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποδοκιμάστηκε έντονα από το συγκεντρωμένο και αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία του αρκετές φορές, ενώ ενδεικτικό του αρνητικού γι’ αυτόν κλίματος είναι ότι μερίδα του κόσμου τον αποκαλούσε «προδότη». Ο ίδιος ο Βαγγέλης Βενιζέλος εμφανίζεται οργισμένος από το περιστατικό και φέρεται να κατηγόρησε αργότερα, μιλώντας σε συνεργάτες του, τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για την εκδήλωση του ιδρύματος Παπανδρέου, για φασίζουσα νοοτροπία. «Είναι μία νοοτροπία που την υπέστη και ο ίδιος ο Παπανδρέου όταν τον χαρακτήριζαν προδότη», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτήρισε «άρρωστο» αυτό που έγινε κατηγορώντας τον Γιώργο Παπανδρέου ότι αυτός είναι που έκανε το κόμμα να συγκυβερνήσει με τη Δεξιά. «Αυτοί μας τη φόρεσαν» εμφανίζεται να είπε.

«Ενδοοικογενειακός πόλεμος» και στα social media

Η ένταση και οι διαφωνίες στη Χαριλάου Τρικούπη μεταφέρθηκαν λίγο αργότερα και στο διαδίκτυο όπου στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ στο facebook αναρτήθηκε σχόλιο κατά του Γιώργου Παπανδρέου και εκείνων που τον αποθέωσαν: «Οι οπαδοί (αγανακτισμένοι πολίτες – τάγματα εφόδου) του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εθνικές εκλογές με 44% και κατάφερε (!), μετά από δύο χρόνια Πρωθυπουργός, να φέρει την Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση μαζί του, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά!…Ένας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ…», ανέφερε συγκεκριμένα το σχόλιο, το οποίο εξαφανίστηκε λίγα λεπτά μετά.

Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα εξέδωσε λίγο αργότερα ανακοίνωση στην οποία επεσήμαινε ότι αποδοκιμάζει τους χαρακτηρισμούς που εμφανίστηκαν σε ανάρτηση του επίσημου facebook, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο. «Πρόκειται για αυθαίρετη πράξη στελέχους του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος «που δεν έχει καμία σχέση με τις αντιλήψεις μας για την ενότητα και τον πολιτικό πολιτισμό στο ΠΑΣΟΚ». Το σίριαλ της επίμαχης ανάρτησης ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με σχόλιο του μέλους της Γραμματείας του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Δεληγκάρη, ο οποίος παραδέχθηκε και πάλι μέσω της επίσημης σελίδας του κόμματος ότι είναι ο ίδιος που εκ παραδρομής ανήρτησε το συγκεκριμένο σχόλιο στη σελίδα του κόμματος, αντί για την προσωπική του. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…