Newsroom

Newsroom

MSN Messenger: Από τους 330 εκατομμύρια χρήστες στο λουκέτο

Το Windows Live Messenger, γνωστό και ως MSN Messenger, θα τερματίσει τη λειτουργία του στην Κίνα, στην μόνη χώρα που συνεχίζει…

msn live messenger

Το Windows Live Messenger, γνωστό και ως MSN Messenger, θα τερματίσει τη λειτουργία του στην Κίνα, στην μόνη χώρα που συνεχίζει ακόμα να το χρησιμοποιεί. Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, μέχρι τα τέλη Οκτώβρη, θα έχει μπει οριστικό λουκέτο στην υπηρεσία που κάποτε μεσουρανούσε και έδειχνε το δρόμο σε όλα τα μοντέρνα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το MSN Messenger έφτασε αισίως τα 15 χρόνια ζωής. 

Ξεκίνησε το 1999, ωστόσο από το 2013, όταν η Microsoft εξαγόρασε τη δημοφιλή πλατφόρμα Skype έναντι 8,5 δισ. δολαρίων, το MSN Messenger “παραγκωνίστηκε” και η λειτουργία του σταμάτησε στις περισσότερες αγορές του πλανήτη.

Στις 31 Οκτωβρίου, στην Κίνα, την τελευταία χώρα όπου συνεχίζεται η χρήση του Windows Live Messenger, η Microsoft θα διαθέσει το Skype, μεταφέροντας τους χρήστες στη νέα πλατφόρμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινεζικό Τύπο, χρήστες της υπηρεσίας έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα από τη Microsoft που τους ενημερώνει για την επικείμενη αλλαγή.

Το 2009, το Windows Live Messenger αριθμούσε περί τους 330 εκατομμύρια χρήστες. Ωστόσο, τα νούμερα έπεφταν χρόνο με τον χρόνο, ενώ η ταυτόχρονη άνοδος του Slype, που το 2012 έφτασε τα 300 εκατομμύρια χρήστες, σηματοδότησαν την αρχή του τέλους για τον πιονέρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…