Newsroom

Newsroom

Πακιστανοί διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού

Πακιστανοί διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα στα γραφεία του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού PTV στο κέντρο της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο,…

pakistan 11

Πακιστανοί διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα στα γραφεία του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού PTV στο κέντρο της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο, και χρειάστηκε η επέμβαση του στρατού και των παραστρατιωτικών δυνάμεων για να αποκατασταθεί η τάξη και να λήξουν τα επεισόδια. Οι παραστρατιωτικές δυνάμεις οδήγησαν τους διαδηλωτές εκτός κτιρίου κι έθεσαν το κτίριο υπό φρούρηση, είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Ρόιτερς.

Το δίκτυο πρόβαλε σε απευθείας μετάδοση πλάνα που δείχνουν πλήθος να εισβάλλει στο κτίριο αφού προηγουμένως έχει παραβιάσει την πύλη εισόδου.

Το δίκτυο PTV και η αγγλόφωνη υπηρεσία του καναλιού, η PTV World service, διέκοψαν προσωρινά τη μετάδοση του προγράμματός τους ύστερα από την έφοδο των διαδηλωτών στα γραφεία του.

“Εισέβαλαν στα γραφεία του PTV”, δήλωσε παρουσιαστής ειδήσεων λίγο πριν από την διακοπή του προγράμματος και πρόσθεσε ότι “το προσωπικό του PTV, το οποίο ασκεί τα δημοσιογραφικά καθήκοντά του ξυλοκοπήθηκε”.

Ένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο, το Express, πρόβαλε πλάνα από το εσωτερικό του κτιρίου που δείχνει ορισμένους διαδηλωτές με αντιασφυξιογόνες μάσκες, να συγκεντρώνονται στην αίθουσα σύνταξης του καναλιού, αλλά χωρίς να προκαλούν βίαια επεισόδια.

Πηγή του PTV δήλωσε στο Reuters ότι οι διαδηλωτές κατέλαβαν το control και κατέστρεψαν μηχανήματα.

Νωρίτερα σήμερα, διαδηλωτές κρατώντας κοντάρια επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στην πρωτεύουσα ύστερα από εβδομάδες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, οι οποίες το σαββατοκύριακο χαρακτηρίστηκαν από βία. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος ωστόσο δηλώνει ότι δεν παραιτείται.

Παρά την έντονη βροχόπτωση, πλήθος διαδηλωτών συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, αφού παραβίασε την κεντρική πύλη του κτιρίου όπου στεγάζεται η πρωθυπουργική κατοικία καθώς και υπουργεία.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν κοντάρια και πλησίασαν πολύ κοντά στην οικία του Σαρίφ χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν ο πρωθυπουργός βρισκόταν εκεί.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ κι ένας ακόμη ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τα επεισόδια, μετέδωσαν τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…