Newsroom

Newsroom

Celebgate: Η μεγαλύτερη διαρροή προσωπικών φωτογραφιών διασήμων μέχρι σήμερα

Τις τελευταίες ώρες, το ίντερνετ έχει κατακλυστεί από χιλιάδες φωτογραφίες διασήμων, σε λιγότερο ή περισσότερο προσωπικές στιγμές. Σύμφωνα με τις…

celebgate

Τις τελευταίες ώρες, το ίντερνετ έχει κατακλυστεί από χιλιάδες φωτογραφίες διασήμων, σε λιγότερο ή περισσότερο προσωπικές στιγμές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάνω από 100 λογαριασμοί διασήμων στο iCloud “χακαρίστηκαν”, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες και τα βίντεό τους να πέσουν στα χέρια του Διαδικτύου, στο τελευταίο δηλαδή μέρος που θα έπρεπε να βρίσκονται.

Το Buzzfeed ονόμασε τη διαρροή αυτή Celebgate, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Τζένιφερ Λόρενς, η Κίρστεν Ντανστ η Ριάνα, η Κέιτ Άπτον και πολλές ακόμα. Η διαρροή ξεκίνησε από το διαβόητο ανώνυμο φόρουμ 4chan.

Αναλογικά, το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκε η Τζένιφερ Λόρενς, γνωστή από τη σειρά ταινιών The Hunger Games, με πάνω από 20 φωτογραφίες της σε προσωπικές στιγμές να υποκλέπτονται. Ως ένδειξη υποστήριξης, χιλιάδες φαν της, γυναίκες και άντρες, ανεβάζουν δικές τους γυμνές φωτογραφίες στο #LeakforJlaw στο Twitter.

Υπάρχουν δύο θεωρίες για το πως έγινε η υποκλοπή του υλικού. Η μια, και πιο πιθανή, είναι πως τα άτομα που υπέκλεψαν τις φωτογραφίες τις ανέβασαν οι ίδιοι στο 4chan, ενώ η πιο “συνωμοσιολογική” λέει πως η υποκλοπή έγινε από λογαριασμούς υπαλλήλων της NSA, οι οποίοι εδώ και καιρό “μοίραζαν” τις φωτογραφίες μέσα στην Υπηρεσία, για… προσωπικούς σκοπούς.

Φωτογραφία που δημοσίευσε η DailyMail δείχνει την αρχική διαρροή, στο φόρουμ 4chan. Η λίστα διαγράφηκε από τους διαχειριστές του φόρουμ λίγα λεπτά μετά την ανάρτησή της, χρόνος που ήταν πάνω από αρκετός για να ξεκινήσει την εξάπλωση των φωτογραφιών σε ολόκληρο το Διαδίκτυο.


Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…