Newsroom

Newsroom

Πακιστάν: Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας με 230 τραυματίες

Τουλάχιστον 230 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ εξαιτίας των συγκρούσεων, στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ, ανάμεσα στην αστυνομία και αντικυβερνητικούς…

pakistan 10

Τουλάχιστον 230 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ εξαιτίας των συγκρούσεων, στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ, ανάμεσα στην αστυνομία και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

«Έχουμε κάνει εισαγωγή 164 τραυματιών, περιλαμβανομένων δύο που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάσιμ Χαουάτζα, εκπρόσωπος του νοσοκομείο PIMS του Ισλαμαμπάντ. Από τη δική του πλευρά το νοσοκομείο «Polyclinic» έκανε λόγο για 70 τραυματίες, κάτι που αυξάνει σε τουλάχιστον 234 τον απολογισμό των τραυματιών.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Ιμράν Χαν, ενός πρώην παίκτη του κρίκετ ο οποίος έχει κατέβει στην πολιτική και είναι έντονα εθνικιστής, καθώς και του Ταχίρ ουλ Κάντρι, ενός πνευματικού ηγέτη που ζει στον Καναδά, διαδηλώνουν καθημερινά από την 15η Αυγούστου στο Ισλαμαμπάντ απαιτώντας να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, τον οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί για εκλογική νοθεία.

Νωρίτερα χθες, ο Σαρίφ εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι διαδηλωτές αποπειράθηκαν να πολιορκήσουν την κατοικία του πρωθυπουργού για πρώτη φορά χθες και η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να τους απωθήσει.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…