Newsroom

Newsroom

Το Μοναστηράκι μέσα στις καλύτερες αγορές του κόσμου – ή μήπως όχι;

Τον γύρο του ελληνικού Διαδικτύου έχει κάνει η είδηση πως η Telegraph φιλοξένησε, ανάμεσα στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, και…

monastiraki 0

Τον γύρο του ελληνικού Διαδικτύου έχει κάνει η είδηση πως η Telegraph φιλοξένησε, ανάμεσα στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, και το Μοναστηράκι. Όμως, σε αντίθεση με ό,τι αναφέρουν πολλές ελληνικές ιστοσελίδες, μια απλή ανάγνωση του κειμένου της αγγλικής εφημερίδας αρκεί για να καταλάβει κάποιος πως κάθε άλλο παρά θετική είναι η εικόνα του αρθρογράφου για την πιο γνωστή αγορά της Ελλάδας, την οποία, μάλιστα, αναφέρει εκ παραδρομής ως “Μοναστρίκι” και όχι “Μοναστηράκι”.

Το koutipandoras.gr μετέφρασε κατά λέξη το κείμενο. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

“Κεντρική Αγορά και Αγορά Μοναστρικιού, Αθήνα, Ελλάδα

Επισκεφθείτε την Κεντρική Αγορά (Σοφοκλέους και Ευριπίδου), φτιαγμένη τον 19ο αιώνα από σίδηρο και γυαλί, όπου οι πωλητές ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο για την προσοχή των αγοραστών, ανάμεσα σε λόφους ψαριών με ασημένια λέπια, κουφάρια μέσα στα αίματα και σωρούς ρόδινων μήλων και αποξηραμένων σύκων. Εξίσου χαοτική είναι η κατάσταση στην Αγορά του Μοναστρικιού, όπου σε μια κυριακάτικη πρωινή βόλτα, θα βρείτε ντόπιους να πουλάνε, ουρλιάζοντας, παλιά βιβλία, πειρατικά βίντεο, και, αν είστε τυχεροί, και καμιά αυθεντική αντίκα”.

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο της Telegraph

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…