Newsroom

Newsroom

Η οικογένειά του τον πέταξε στον δρόμο επειδή είναι ομοφυλόφιλος

“Το να είσαι γκέυ δεν είναι επιλογή”. Αυτό υποστηρίζει ο νεαρός αμερικανός Ντάνιελ Πιρς, ο οποίος λίγο αφότου αποκάλυψε στους…

“Το να είσαι γκέυ δεν είναι επιλογή”. Αυτό υποστηρίζει ο νεαρός αμερικανός Ντάνιελ Πιρς, ο οποίος λίγο αφότου αποκάλυψε στους συντηρητικούς γονείς του ότι είναι ομοφυλόφιλος, έμεινε κυριολεκτικά στον δρόμο. Στο βίντεο, ο νεαρός αντιμετωπίζει τους γονείς του, οι οποίοι, όντας θρησκόληπτοι και “παραδοσιακοί”, αρνούνται να καταλάβουν ότι ο Πιρς δεν επέλεξε να είναι ομοφυλόφιλος, ακόμα και αφότου τους ανέλυσε την θεωρία του, βάσει βιολογικών και ψυχολογικών λόγων. “Λέγε μου ό,τι θες για τη βιολογία, εγώ ακολουθώ τον λόγο του Θεού”, λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Λίγο αργότερα, η συζήτηση παίρνει την πιο άσχημη δυνατή τροπή. Η μητέρα του, αν και πρώτα του είπε πως τον αγαπάει και πως ήξερε πως είναι γκέυ εδώ και πολύ καιρό, ουσιαστικά τον διώχνει από το σπίτι. “Έκανες την επιλογή σου και εγώ δεν θα στηρίξω αυτή την επιλογή. Θέλω να φύγεις από το σπίτι και να ακολουθήσεις τον δρόμο που διάλεξες”, του λεέι. Η ένταση που δημιουργείται κλιμακώνεται, μέχρι το σημείο όπου η μητέρα κυριολεκτικά χιμάει στον γιο της, βρίζοντάς τον, ενώ ο πατέρας του παραμένει αμέτοχος, μόνο για να σχολιάσει “μας ντροπιάζεις”, στο τέλος.

Το αποτροπιαστικό βίντεο τράβηξε ο ίδιος ο Πιρς. Παρουσιάζει, δυστυχώς, την αντίδραση του μέσου Αμερικανού απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Το βίντεο έγινε viral στο youtube, και αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει καμπάνια για να χρηματοδοτηθεί ο Ντάνιελ Πιρς, που είναι, πλέον, άστεγος.