Ουκρανία: Αναφορές για 15 νεκρούς πολίτες στο Ντονέτσκ και 100 Ρώσους στρατιώτες σε συγκρούσεις

Δεκαπέντε πολίτες σκοτώθηκαν από τα πυρά του πυροβολικού που έπληξαν πολλές συνοικίες στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν…

oykrania 8 0

Δεκαπέντε πολίτες σκοτώθηκαν από τα πυρά του πυροβολικού που έπληξαν πολλές συνοικίες στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης.

Στην ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές χαρακτήρισαν τη γενικότερη κατάσταση «πολύ τεταμένη». Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, επλήγησαν από πυρά πυροβολικού σπίτια σε συνοικίες στο δυτικό, στο βόρειο και το βορειοανατολικό τμήμα του Ντονέτσκ.

Εν τω μεταξύ, δύο μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του πρόεδρου της Ρωσίας δήλωσαν την Πέμπτη πως περισσότεροι από 100 ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές και ουκρανικές δυνάμειςεπικαλούμενα αναφορές αυτοπτών μαρτύρων και συγγενών των νεκρών.

 

Η Ελα Πολιάκοβα και η ο Σεργκέι Κριβένκο, μέλη του συμβουλίου το οποίο έχει συμβουλευτικό ρόλο και διατηρεί μία μάλλον αμήχανη σχέση με το Κρεμλίνο, είπαν ότι 300 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν στη μάχη που σημειώθηκε την 13η Αυγούστου κοντά στην πόλη Σνίζνιε στην επαρχία Ντονέτσκ, όταν μια φάλαγγα φορτηγών που μετέφεραν πυρομαχικά επλήγη από ομοβροντία πυραύλων Γκραντ.

«Μια μονάδα ρώσων στρατιωτών δέχθηκε επίθεση από ρουκέτες Γκραντ και περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ολα συνέβησαν στην πόλη Σνίζνιε, στην επαρχία Ντονέτσκ» είπε ο Κριβένκο σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Η Πολιάκοβα επισήμανε ότι κι εκείνη έχει πληροφορίες για τον ίδιο απολογισμό, 100 και πλέον νεκρούς, όσον αφορά τον αριθμό των ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε σήμερα με τον κατηγορηματικότερο τρόπο τις πληροφορίες ότι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες δρουν εντός του ουκρανικού εδάφους.

“Παρατηρήσαμε ότι εκτοξεύονται αυτές οι ψευδείς φήμες και είμαστε υποχρεωμένοι να απογοητεύσουμε τους υπερπόντιους επινοητές τους και τους ελάχιστους απολογητές τους στη Ρωσία” ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, ο στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

“Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το υλικό δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”, υπογράμμισε.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…