Newsroom

Newsroom

Νέα στοιχεία για το χαμένο boeing της Malaysia Airlines

Αλλάζει η περιοχή ερευνών για τον εντοπισμό του εξαφανισμού αεροσκάφους που εκτελούσε την ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, μετά τα αποτελέσματα…

malaysia airlines b777 200er

Αλλάζει η περιοχή ερευνών για τον εντοπισμό του εξαφανισμού αεροσκάφους που εκτελούσε την ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, μετά τα αποτελέσματα της ανάλυσης μιας προσπάθειας που είχε γίνει να καλέσουν το αεροπλάνο από δορυφορικό τηλέφωνο.  

Οι αρχές λένε ότι έχουν νέα στοιχεία που δείχνουν ότι το Boeing 777 μπορεί να πήρε μια διαφορετική πορεία.

Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει νέες μεθόδους για την ανάλυση των δεδομένων από δορυφορικές κλήσεις που προσπάθησαν να γίνουν, από τότε που το αεροπλάνο εξαφανίστηκε, ενώ ήταν καθ’ οδόν από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο στις 8 Μαρτίου.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Γουόρεν Τρας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στην Καμπέρα της Αυστραλίας, είπε ότι η έρευνα έδειξε ότι το αεροσκάφος “μπορεί να έστριψε προς τα νότια (προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό) λίγο νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε”.

Βεβαίως, όπως τόνισε, το συνολικό εύρος της περιοχής όπου πραγματοποιούνται έρευνες παραμένει ίδιο. Ωστόσο, ο επικεφαλής του γραφείου ασφάλειας μεταφορών της Αυστραλίας , Μάρτιν Ντόλαν, σημείωσε ότι θα συναντηθεί την άλλη εβδομάδα με ειδικούς για να αποφασιστεί εάν η ζώνη των 60.000 τετραγωνικών χλμ  θα επεκταθεί ή θα μετατοπιστεί προς τα νότια, με βάση τα νέα δεδομένα. 

Η νέα ανάλυση των δεδομένων προέρχεται από δύο κλήσεις που προσπάθησε να κάνει το προσωπικό της Malaysia Airlines προς το πλήρωμα της πτήσης, αφού είχε αναφερθεί η εξαφάνιση του αεροσκάφους από τις οθόνες των ραντάρ.

Ο Ντόλαν επισήμανε ότι η νέα ανάλυση έδειξε ότι το αεροσκάφος ήδη πετούσε προς τα νότια, όταν προσπάθησε να γίνει η πρώτη κλήση, λιγότερο από 20 λεπτά αφού το αεροπλάνο χάθηκε από τα στρατιωτικά ραντάρ. 

“Παλαιότερα, υπήρχε η πιθανότητα αυτό να είχε γίνει λίγο αργότερα, οπότε έπρεπε να κάνουμε προσομοίωση με βάση μια σειρά από ενδεχόμενα αναφορικά για την κατεύθυνση προς την οποία έστριψε το αεροπλάνο” τόνισε.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…