Newsroom

Newsroom

Επί 16 χρόνια 1.400 ανήλικα παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά σε βρετανική πόλη

Μια σοκαριστική έκθεση ήρθε στην δημοσιότητα  σύμφωνα με την οποία περίπου 1.400 ανήλικα παιδιά, τα μικρότερα από τα οποία ήταν…

paidia 6

Μια σοκαριστική έκθεση ήρθε στην δημοσιότητα  σύμφωνα με την οποία περίπου 1.400 ανήλικα παιδιά, τα μικρότερα από τα οποία ήταν 11 ετών, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από το 1997 ως το 2013 στο Ρότερχαμ, στη βόρεια Αγγλία, μια βιομηχανική πόλη 250.000 κατοίκων.

Η αποκάλυψη ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων και εκκλήσεων για την παραίτηση τοπικών αξιωματούχων και επικρίσεις προς την αστυνομία και τις υπηρεσίες πρόνοιας.

Η καθηγήτρια Αλέξις Τζέι, που συνέταξε την έκθεση, ανέφερε ότι «Κανείς δεν γνωρίζει το εύρος της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστησαν τα παιδιά στο Ρότερχαμ» και πρόσθεσε ότι «μεταξύ των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν περιλαμβάνονται περιστατικά κατά τα οποία παιδιά περιλούστηκαν βενζίνη και τα απείλησαν ότι θα τα πυρπολήσουν, δέχθηκαν απειλές με όπλα ή αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν πολύ άγριους βιασμούς». Επίσης δήλωσε ότι μικρά κορίτσια μόλις 11 ετών βιάστηκαν επανειλημμένα, ενώ άλλα παιδιά που ήταν θύματα ομαδικών βιασμών, στάλθηκαν σε άλλες πόλεις της βόρειας Αγγλίας, απήχθησαν, χτυπήθηκαν και εκφοβίστηκαν.

Η έκθεση επισημαίνει ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν εκτίμησαν τη σοβαρότητα του προβλήματος και υπογραμμίζει ότι η αστυνομία «αντιμετώπισε μεγάλο αριθμό των θυμάτων με περιφρόνηση».
Οπως έγινε γνωστό, από το 2001 έως και το 2006 συντάχθηκαν τρεις εκθέσεις που περιέγραφαν την κατάσταση, όμως τα αποτελέσματά τους συγκαλύφθηκαν γιατί οι αξιωματούχοι δεν πίστευαν τους αριθμούς.