Newsroom

Newsroom

Με τις "Ιστορίες για αγρίους" ανοίγουν οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας!

20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

istories gia agrioys

Το επετειακό 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, που επιστρέφει στην Αθήνα από τις 17 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου, «ανοίγει» με τη μαύρη κωμωδία «Ιστορίες για Αγρίους».

Τι θα γινόταν αν όλοι πράτταμε με βάση τις πραγματικές μας σκέψεις και ένστικτα;

Η ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, «Ιστορίες για Αγρίους» που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, είναι μία συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, οι οποίες όμως βρίσκουν κοινό παρανομαστή στο πώς η σημερινή πραγματικότητα, συχνά, μας καλεί να απευθυνθούμε σε άγρια ένστικτα για να τα βγάλουμε πέρα, αποκαλύπτοντας συγχρόνως μία κοινωνία σε κρίση.   
 
Αγγίζοντας τις έννοιες της απιστίας, της αδικίας, της ανισότητας και τις ακραίες απαιτήσεις της καθημερινότητας, οι ιστορίες του «Ιστορίες για Αγρίους» μιλούν για αυτούς τους ανθρώπους που αποφασίζουν να ξεπεράσουν τα πολιτισμένα όρια συμπεριφοράς, να εκραγούν και να αφεθούν στην αδιαμφισβήτητη ευχαρίστηση της απώλειας ελέγχου.

Οι χαρακτήρες της κάθε ιστορίας πλησιάζουν την τρέλα, πυροδοτούμενοι από συγκεκριμένες καταστάσεις, βρίσκουν ευχαρίστηση σε αυτό και φτάνουν σε μία παρανοϊκή μορφή κάθαρσης.
 
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης έγραψε για την ταινία: «Κάθε ιστορία αυτής της υπέροχης ταινίας αρχίζει με την απλή, αλλά και παράδοξη, υπόθεση ότι όλα μπορούν να πάνε καλά, κι όμως όλα πάνε στραβά! Εγκλωβισμένοι λοιπόν οι ήρωες μέσα σε αυτό το στραβό περιβάλλον που οι ίδιοι δημιούργησαν, μετατρέπονται ξαφνικά σε σουρεαλιστικά νευρόσπαστα, ντύνονται με τα κοστούμια μιας απόκοσμης φανταστικής γιορτής και επιτρέπουν στους εαυτούς τους να αλλάξουν προσωπικότητα. Αυτό όμως δεν κάνουμε και εμείς σε ανάλογες περιπτώσεις; Πιστεύω ότι όσο εξωφρενικές κι αν είναι οι ιστορίες αυτής της ταινίας, όλοι μας κάποια στιγμή θα αναγνωρίσουμε τους εαυτούς μας». 

Την παραγωγή σε αυτή την πρωτότυπη κοινωνική σάτιρα συνυπογράφει ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, δίνοντας το δικό του στίγμα και τοποθετώντας τη βάση για μία ταινία γεμάτη παιχνιδιάρικα και μακάβρια ξεσπάσματα.

Το καστ της ταινίας αποτελείται από τους σημαντικότερους Αργεντινούς ηθοποιούς, ανάμεσά τους και ο Ρικάρντο Νταρίν («Εννέα Βασίλισσες» και «Το Μυστικό στα Μάτια της») και η Μαρία Ονέτο («Η Ακέφαλη Γυναίκα»), ενώ τη μουσική υπογράφει ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ («Βαβέλ» και «Το Μυστικό του Brokeback Mountain») Γκουστάβο Σανταολάγια. 
 
Η πρεμιέρα της ταινίας «Ιστορίες για Αγρίους» θα γίνει την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις), ενώ θα υπάρξει επαναληπτική προβολή της ταινίας, ανοιχτή για το κοινό, στο πλαίσιο του προγράμματος του φεστιβάλ.

Πληροφορίες ταινίας

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Damián Szifrón
Πρωταγωνιστούν: Ricardo Darin, Oscar Martinez, Darío Grandinetti, Rita Cortese, Julieta Zylberberg, Erica Rivas
Φωτογραφία: Javier Julia
Μουσική: Gustavo Santaolalla
Μοντάζ: Damián Szifrón, Pablo Barbieri
Χώρα παραγωγής: Αργεντινή 
Γλώσσα:  Ισπανικά
Διάρκεια: 122’ 
Χρονολογία παραγωγής: 2014

Πηγή: elculture.gr

 

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…