Newsroom

Newsroom

"Πολύχρωμες Γιορτές" στην Ξάνθη

Ξάνθη

Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι, του καπνού, των γεύσεων και των απολαύσεων, αλλά και η Ξάνθη του παραμυθιού, της μουσικής και του ξεφαντώματος, είναι στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων της Παλιάς Πόλης που θα διαρκέσουν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου και φιλοξενούν μεταξύ άλλων συναυλίες των Β. Λέκκα, Δ. Παπαδημητρίου-Φ. Δάρρα, Ρ. Χρηστίδου, Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Μπάση, Ν. Μπουλέ, Π. Μουζουράκη, Μ. Ασλανίδου.

Θεσμός που γίνεται ανελλιπώς τα τελευταία 24 χρόνια οι Γιορτές Παλιάς Πόλης προβάλλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα της Θράκης, φέρνοντας με πλήθος εκδηλώσεων αναμνήσεις παλιότερων εποχών, ενώ αυτές εξαπλώνονται σε όλους τους χώρους, από τα σοκάκια και τα μουσεία, μέχρι τα αμφιθέατρα των δημόσιων κτιρίων και τις πλατείες.

Σημειώνεται ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Θράκης που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαθέτουν μέρος των εσόδων που αποκομίζουν από τα εισιτήρια για να κατασκευάσουν στολές, με τις οποίες θα παρελάσουν στο φημισμένο Ξανθιώτικο Καρναβάλι και έτσι οι δύο μεγάλοι θεσμοί συνυπάρχουν αρμονικά και αλληλοσυμπληρώνονται.

Το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο καποέιρα, εκθέσεις χειροποίητου κοσμήματος, αγιογραφίας και εικαστικών, βραδιές οινογνωσίας, εργαστήρι τάι-τσι, γνωριμία με τοπικά εδέσματα, βότανα και γλυκά του κουταλιού, συναυλίες με τζαζ μουσική, ροκ, αλλά και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…