Newsroom

Newsroom

"Φουντώνει" η συζήτηση για δημιουργία πίστας Formula 1 στην Ελλάδα μετά και τις δηλώσεις του Εκλστόουν

Η συζήτηση για τη δημιουργία πίστας αγώνων ταχύτητας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δραπετσώνα, σ’ έναν χώρο ο οποίος προοριζόταν…

f1 1

Η συζήτηση για τη δημιουργία πίστας αγώνων ταχύτητας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δραπετσώνα, σ’ έναν χώρο ο οποίος προοριζόταν για ανάπλαση η οποία μάλλον έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, άνοιξε και πάλι, αφού ια πρώτη φορά ο εμπορικός διευθυντής της Formula 1, Μπέρνι Εκλστόουν, μίλησε δημοσίως, στο CNN, για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα προκειμένου να κατασκευαστεί πίστα που θα φιλοξενήσει γκραν πρι της Formula 1.

«Οι Έλληνες θέλουν τη Φόρμουλα 1 στην πατρίδα τους και ήδη με έχουν ενημερώσει ότι επιθυμούν να συναντήσω τον πρωθυπουργό της χώρας. Θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν έχουν και τα χρήματα να το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο 84χρονος Εκλστόουν, με αφορμή το γεγονός ότι η εταιρία Formula One Licensing κατοχύρωσε την ονομασία «Formula 1 Mediterranean Grand Prix».

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο το κόστος της επένδυσης εκτιμάται σε 1 δισ. δολάρια για την κατασκευή μιας πίστας από το μηδέν και για την πληρωμή των τελών στη Formula 1 για ένα διάστημα περίπου δέκα ετών. Σύμφωνα με την ομάδα που διαχειρίζεται το έργο Dielpis Formula 1 το κόστος αυτό θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…