Newsroom

Newsroom

Συζητήσεις για ισοδύναμα ενόψει Παρισίων και συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί στο Μαξίμου

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και υποψήφιος ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί. Ο Μοσκοβισί θα συναντηθεί…

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και υποψήφιος ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί. Ο Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ θα έχει  συνομιλίες με τους υπουργούς Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια.

Στο μεταξύ, εν μέσω προεδρολογίας και παροχολογίας η κυβέρνηση, σε ευρεία σύσκεψη σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θα επιχειρήσει μια πρώτη «χαρτογράφηση» της συνάντησης των Παρισίων.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η ελληνική αντιπροσωπεία να μεταβεί στο Παρίσι με δική της ατζέντα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής το οικονομικό επιτελείο αναζητεί ισοδύναμα μέτρα τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποσπάσει το περίφημο «ναι» των δανειστών στις φοροελαφρύνσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, από τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται πιο εφικτή η αύξηση των δόσεων για τις οφειλές στο δημόσιο, η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η μείωση της έκτακτης εισφοράς, δεδομένου και του γεγονότος ότι για να επεκταθεί το επόμενο έτος χρειάζεται να περάσει από τη Βουλή και χωρίς μείωση θεωρείται δύσκολο οι βουλευτές της συγκυβέρνησης να πουν το «ναι».

 

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…