Newsroom

Newsroom

Αποκεφαλισμός Τζέιμς Φόλεϊ: Ράπερ, χάκερ και συγγραφέας τουριστικών οδηγών οι ύποπτοι της αποτρόπαιας δολοφονίας (εικόνες)

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται τρεις Βρετανοί τζιχαντιστές που κρίνονται ως οι βασικότεροι ύποπτοι για το βίντεο της δολοφονίας του…

folei

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται τρεις Βρετανοί τζιχαντιστές που κρίνονται ως οι βασικότεροι ύποπτοι για το βίντεο της δολοφονίας του Τζέιμς Φόλεϊ, που έχει προκαλέσει σάλο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι τρεις άνδρες είναι γύρω στα 20 και πιστεύεται ότι βρίσκονται στην πρωτεύουσα της IS, την πόλη Ράκα της Συρίας. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ισχυρίζονται ότι η MI5 είναι όλο και πιο κοντά στην ανακάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του εκτελεστή «Τζον».

Πρόκειται για τον εξτρεμιστή, ο οποίος μίλησε με βρετανική προφορά και στη συνέχεια έσφαξε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ μπροστά στην κάμερα, υποστηρίζοντας ότι ήταν αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ισλαμικό Κράτος (πρώην ISIS). Ένας Γάλλος κρατούμενος που κρατήθηκε αιχμάλωτος από τον «John» λέει ότι ήταν μέρος μιας ομάδας Βρετανών τζιχαντιστών που αυτοαποκαλούνται «The Beatles». Παράλληλα η αστυνομία ετοιμάζεται να κάνει επιδρομές στα σπίτια των πολλών Βρετανών, προκειμένου να διευκολύνει την εξακρίβωση της ταυτότητας του «Τζον». Οι προσπάθειες τους να βρουν τον «Τζον» έρχονται παράλληλα με την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών για νέους νόμους σχετικά με την αντιμετώπιση Βρετανών Εξτρεμιστών

Τρεις άνδρες είναι οι κύριοι ύποπτοι: Ο πρώτος είναι ο Αμπντέλ-Μαχέντ Αμπντέλ Μπάρι, 23 ετών, πρώην ράπερ από το Λονδίνο, ο δεύτερος ονομάζεται Αμπού Χουσείν Αλ-Μπριτάνι, (πραγματικό όνομα Τζουναίντ Χουσείν) 20 ετών και είναι χάκερ από το Μπέρμιγχαμ, ενώ ο τρίτος ύποπτος είναι ο 20χρονος συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών Αμπού Αμπντουλάχ Αλ-Μπριτάνι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην εφημερίδα The Sun, οι άνδρες έχουν παρόμοιες φωνές και ακόμα χρησιμοποιούν παρόμοια γλώσσα, με αυτή που χρησιμοποιείται στο βίντεο. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκαλύψει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στο φρικτό βίντεο τους επέτρεψαν να πλησιάσουν πιο εύκολα στη λύση του μυστηρίου.

Οι τρεις ύποπτοι είναι ιδιαίτερα προκλητικοί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Ο Μπάρι έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφία στην οποία ποζάρει με το κομμένο αυτί ενός στρατιώτη στη Συρία και ειρωνική λεζάντα, ενώ έχει αφήσει ένα σπίτι αξίας 1.000.000 λιρών στη Μάιντα Βάλε, δυτικά του Λονδίνου, λέγοντας ότι «αφήνει τα πάντα για χάρη του Αλλάχ». Μάλιστα σύμφωνα με τη Sun, ο Μπάρι πιστεύεται ότι είναι ο αρχηγός της ομάδας.

Ο Αμπού Χουσείν Αλ-Μπριτάνι, ο οποίος έζησε στο Birmingham, φυλακίστηκε το 2012 για την κλοπή προσωπικών πληροφοριών από τον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Αργότερα αναχώρησε για τη Συρία, όπου έχει αναφερθεί ότι υπήρξε εγκέφαλος των διαδικτυακών επιθέσεων σε βρετανικές τράπεζες και διασημότητες με σκοπό να γεμίσει τα ταμεία του IS.

Τέλος, ο Αμπού Αμπντουλάχ Αλ-Μπριτάνι φαίνεται πώς χειρίζεται τους διαδικτυακούς λογαριασμούς της ΙS και προσηλυτίζει νέους στην οργάνωση μέσω διαδικτύου.

O Αμπντέλ Μαχέντ Αμπντέλ Μπάρι

abdelbarry2.jpg
 

abdelbarry1.jpg

Ο Αμπού Χουσείν Αλ-Μπριτάνι

hussein2.jpg

hussein.jpg

O Aμπντουλάχ Αλ Μπριτάνι

abdullah.jpg

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή