Newsroom

Newsroom

Οργιάζει η "μαύρη" εργασία, πάνω από 1.000 παραβάσεις σε 70 ημέρες

«Λαβράκια» εντόπισαν οι θερινοί έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και των μικτών κλιμακίων του ΙΚΑ για την αδήλωτη εργασία. Παρά…

anergoi skies

«Λαβράκια» εντόπισαν οι θερινοί έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και των μικτών κλιμακίων του ΙΚΑ για την αδήλωτη εργασία. Παρά το γεγονός πως το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ πραγματοποιούν ελέγχους σε όλη την  Ελλάδα με μόλις με 750 ελεγκτές, έχουν βεβαιώσει περισσότερες από 1.000 παραβάσεις σε λιγότερες από 70 ημέρες .

Από τα μέσα Ιουνίου βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου 2014. Η αποδοτικότητα των ελέγχων ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς έχουν επισημανθεί εκατοντάδες παραβάσεις, δείγμα ότι η «μαύρη» εργασία οργιάζει…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας τον Ιούλιο οι αναγγελίες πρόσληψης ήταν κατά 13.275 περισσότερες από τις απολύσεις, κάτι που αποδίδεται και στους ελέγχους για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Το πρόστιμο για τη μη αναγραφή εργαζομένου στον ισχύοντα πίνακα προσωπικού ανέρχεται από 9.197,10 ευρώ έως 10.549,44 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία και την ιδιότητα του εργαζομένου (μεγαλύτερος ή μικρότερος των 25 ετών, υπάλληλος ή εργατοτεχνίτης).