Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ρωσικό κονβόι

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως απόψε για να συζητήσει το θέμα του ρωσικού κομβόι που…

ukraine 12

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως απόψε για να συζητήσει το θέμα του ρωσικού κομβόι που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και πέρασε σε ουκρανικό έδαφος χωρίς την έγκριση του Κιέβου, το οποίο από την πλευρά του χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή “εισβολή” εκ μέρους της Ρωσίας.

Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει κατόπιν αιτήματος της Λιθουανίας στις 15:00 ώρα Νέας Υόρκης (22:00 ώρα Ελλάδας) με θέμα συζήτησης την είσοδο των ρωσικών φορτηγών στην Ουκρανία, που κατά την Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά «σαφή παραβίαση» των ρωσοουκρανικών συνόρων.

«Όλα τα προσχήματα για να καθυστερήσει η παράδοση της βοήθειας στις ζώνες που βρίσκονται σε κατάσταση ανθρωπιστικής καταστροφής εξαντλήθηκαν. Η Ρωσία αποφάσισε να δράσει. Η αυτοκινητοπομπή μας που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αρχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση του Λουγκάνσκ», στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται σε ανακοίνωση από τη Μόσχα.