Newsroom

Newsroom

Ομοιότητες με τη ληστεία των Σπετσών έχει αυτή του Διστόμου – Που εστιάζουν οι αρχές

Στην Πελοπόννησο εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας στο Δίστομο, οι οποίοι εγκατέλειψαν το…

astynomia 1

Στην Πελοπόννησο εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας στο Δίστομο, οι οποίοι εγκατέλειψαν το φουσκωτό στο Κάτω Λουτρό Κορινθίας.

Οι αρχές θεωρούν ότι ενδεχομένως να έχουν κάποιο κρησφύγετο στην Ορεινή Κορινθία, καθώς δεν θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό για να αποφύγουν τις κάμερες ασφαλείας.

Η ληστεία πάντως προβληματίζει ιδιαιτέρως τις αρχές. Η αστυνομία από τα πρώτα στοιχεία λέει πρόκειται για μια ομάδα σκληρών ποινικών η οποία κινείται με άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο παλαιότερα σε τρομοκρατικές ομάδες και τώρα έχουν πάρει ενεργό ρόλο πραγματοποιώντας επιθέσεις.

Οι αρχές εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα, συγκρίνοντας τον τρόπο δράσης των ληστών με εκείνον των ομάδων Παλαιοκώστα και Μαζιώτη.  

Σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, η ληστεία στο Δίστομο παρουσιάζει ομοιότητες με τη ληστεία που έγινε στις Σπέτσες τον καλοκαίρι του 2012 και η οποία είχε αποδοθεί στην ομάδα Μαζιώτη.

Τότε, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της τράπεζας και άρπαξαν χρηματικό ποσό που άγγιζε το μισό εκατομμύριο ευρώ, έφυγαν με «ασπίδα» δυο γυναίκες υπαλλήλους τις οποίες κράτησαν ομήρους για λίγη ώρα. Πέρασαν απέναντι με φουσκωτό το οποίο έκαψαν στο Σαλάντι Αργολίδας.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…