Newsroom

Newsroom

100 εκατομμύρια δολάρια ζητούσαν οι τζιχαντιστές για τον Τζέιμς Φόλεϊ

Το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ φέρονται ότι είχαν ζητήσει οι απαγωγείς του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ προκειμένου να τον…

james foley

Το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ φέρονται ότι είχαν ζητήσει οι απαγωγείς του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, σύμφωνα με τον ιστότοπο GlobalPost, στο οποίο δούλευε ο δημοσιογράφος.

«Ο διευθύνων σύμβουλος του GlobalPost Φίλιπ Μπαλμπόνι επιβεβαίωσε ότι το πρώτο ποσό το οποίο απαιτούσαν ως λύτρα οι απαγωγείς του  Φόλεϊ ήταν ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού ενημερωτικού ιστοτόπου.

Απαντώντας σε ερώτηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, ο Μπαλμπόνι εξήγησε ότι «οι απαγωγείς δεν είχαν πραγματικά ποτέ διαπραγματευτεί» το ποσό που ζητούσαν, όμως απλά γνωστοποιούσαν τις απαιτήσεις τους κατά τη διάρκεια τουλάχιστον 10 επαφών.

«Ποτέ δε λάβαμε σοβαρά υπόψη αυτό το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ», αποκάλυψε ο ίδιος, ενώ διευκρίνισε ότι είχε προσπαθήσει μαζί με την οικογένεια του δημοσιογράφου να συγκεντρώσει χρήματα που ισοδυναμούσαν με τα ποσά που είχαν πληρωθεί για την απελευθέρωση πολλών Ευρωπαίων ομήρων νωρίτερα εκείνη την χρονιά. Όμως οι διαπραγματεύσεις ποτέ δεν προχώρησαν και οι απαγωγείς δεν επικοινώνησαν, έως τη στιγμή που η οικογένεια έλαβε ένα μήνυμα των απαγωγέων με το οποίο τους ενημέρωναν ότι θα σκότωναν το παιδί τους.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…