Newsroom

Newsroom

"Ενώ ο γιος μου ήταν αναίσθητος, τον πλησίασα και τον πυροβόλησα και στα πόδια για να μη σηκωθεί"

Την προφυλάκιση του 75χρονου παιδοκτόνου ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τη δολοφονία του 39χρονου…

astros

Την προφυλάκιση του 75χρονου παιδοκτόνου ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τη δολοφονία του 39χρονου γιου του αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας στο Ναύπλιο μετά την ολιγόωρη απολογία του. Αντίθετα οι δύο δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερη την μητέρα του 39χρονου, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας. Στην μητέρα επβιλήθηκε εγγύηση 6.000 ευρώ και η υποχρέωση της εμφάνισης κάθε 1η και 15 του μηνός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. 

O 75χρονος κατά την απολογία του ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για όσα συνέβησαν. Σύμφωνα με τον ίδιο ο γιος του ήταν επιθετικός και εξαιτίας του φόβου που το προκάλεσε η συμπεριφορά του, προχώρησε στο έγκλημα. 

Αναφέρει συγκεκριμένα στο υπόμνημά του: “Στις 2:15 – 2:30 το μεσημέρι ο γιος μου ήλθε και προσπάθησε να εισέλθει στην οικία μου σπρώχνοντας την πόρτα της αυλής. Επειδή δεν μπορούσε να μπει, άρχισε να με βρίζει και μου πέταξε μια μικρή γλάστρα, που όμως δεν με πέτυχε. Άρχισε να σπρώχνει και να κλωτσά την πόρτα για να τη σπάσει και να την ανοίξει με τη βία, και είναι βέβαιον ότι εκείνη τη στιγμή υπέστην μια έντονη διατάραξη της συνειδήσεως μου, που την επέφερε η απότομη και αιφνίδια υπερδιέγερση του συναισθήματος του φόβου, του πανικού αλλά και της οργής. Υπό το κράτος αυτών των συναισθημάτων, τα οποία με κυρίευσαν πλήρως και μου θόλωσαν την κρίση, αποφάσισα να πάρω το δίκαννό μου στα χέρια, πυροβόλησα με αυτό το Γιάννη και τον πέτυχα. Ήταν τέτοια η ένταση των συναισθημάτων και η θόλωση του μυαλού μου που, ενώ ο γιος μου ήταν χτυπημένος στο έδαφος και αναίσθητος, εγώ τον πλησίασα και τον πυροβόλησα και στα πόδια, για να μη σηκωθεί, μολονότι ήταν φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί.

Αφού πέρασε κάποια ώρα μέχρι να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς είχα κάνει, κατελήφθην από νέο κύμα πανικού, φοβούμενος τώρα τι θα συνέβαινε, αν ερχόταν η σύζυγός μου στο σπίτι και αντιλαμβανόταν την πράξη μου. Για να μη συμβεί αυτό, τηλεφώνησα στο σπίτι του αδελφού μου και ανέφερα στη σύζυγό του ότι δήθεν πέρασε ο Γιάννης, ότι όλα ήταν καλά και ότι αργότερα θα ερχόταν και αυτός από το σπίτι τους. Στη συνέχεια, ενεργώντας πάντα, μετακίνησα το αυτοκίνητο του γιου μου στην αυλή, έσυρα το σώμα του από τα πόδια, το έβαλα με προσπάθεια στα πίσω καθίσματα, έβγαλα τις πινακίδες, τις οποίες έθαψα στον κήπο, καθάρισα το χώρο από τα αίματα και οδηγώντας το ίδιο αυτοκίνητο, πήγα το πτώμα του γιού μου στον ξεροπόταμο, όπου χρησιμοποιώντας ένα μπιτόνι βενζίνη έβαλα φωτιά, προσπαθώντας, ενεργών τελείως «ερασιτεχνικά», «να σβήσω» τα ίχνη του εγκλήματος μου. Ακολούθως, επέστρεψα πεζός στο σπίτι, για να πλυθώ από τα αίματα και τη σκόνη, και λίγο αφότου βγήκα από το μπάνιο επέστρεψε η γυναίκα μου μαζί με τον αδελφό μου”.

Αντίθετα η 67χρονη μητέρα υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό, ότι το έμαθε από την αστυνομία τονίζοντας ότι ούτε ενθάρρυνε, ούτε και βοήθησε τον σύζυγός της στην πράξη του. 

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση κατά την διάρκεια της προσαγωγής στον ανακριτή Ναυπλίου των δύο γονεών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 39χρονου γιου τους, όταν, όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα parapolitikaargolida.gr, δέχθηκαν φραστική επίθεση, οι ίδιοι αλλά και ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο 75χρονος έχει μετανειώσει για το έγκλημά του προσθέτοντας ότι δεν ευσταθούν τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο ότι είχε σχεδιάσει από το Πάσχα τη δολοφονία του γιου του. «Ο πατέρας πριν από ένα μήνα είχε ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα και είχε κάνει συγκύριο το θύμα» υποστήριξε ο κ. Κούγιας. Συνεχίζοντας στις δηλώσεις του χαρακτήρισε το έγκλημα «να μην σου χτυπήσει ο διάβολος την πόρτα» κάνοντας λόγο για δράμα της οικογένειας.

Από την πλευρά της η δικηγόρος της αρραβωνιαστικιάς του 39χρονου, δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπεραστπιστούμε τη μνήμη του 39χρονου που προσβάλλεται».

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις απολογίες τους ελεύθεροι αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι υπόλοιποι τρεις που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου, ενώ στον 71χρονο αδελφό του δράστη που βοήθησε στην μεταφορά του πτώματος από το σημείο της δολοφονίας ως το σημείο που του έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη του εγκλήματος, επεβλήθη χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ.

 

Βουλή για Τέμπη: Ντροπιαστικός λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Βουλή για Τέμπη: Ντροπιαστικός λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

«Με την αλήθεια και με τη μνήμη ή με τα λαϊκά δικαστήρια, με τις θεωρίες…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ