Newsroom

Newsroom

Οι τζιχαντιστές ζητούσαν λύτρα από την οικογένεια του Φόλεϊ για να τον απελευθερώσουν

E-mail με το οποίο οι απαγωγείς του Τζέιμς Φόλεϊ ζητούσαν λύτρα είχε λάβει η οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου, σύμφωνα με…

jihadists2

E-mail με το οποίο οι απαγωγείς του Τζέιμς Φόλεϊ ζητούσαν λύτρα είχε λάβει η οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της GlobalPost, Φίλιπ Μπαλμπόνι.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων δεν κράτησε πολύ, όπως υποστήριξε ο ίδιος, και μετά από μήνες σιωπής, το βράδυ της 13ης Αυγούστου η οικογένεια του δημοσιογράφου έλαβε την προειδοποίηση ότι «ο Φόλεϊ θα εκτελεστεί σε αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους».

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, το οποίο χειρίζεται υποθέσεις που αφορούν απαχθέντες Αμερικανούς πολίτες, βοήθησε την οικογένεια ώστε να σταλεί στους τζιχαντιστές μια απάντηση, με την οποία ικέτευαν για έλεος, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GlobalPost, για λογαριασμό της οποίας εργαζόταν ο Φόλεϊ. Έξι ημέρες αργότερα, αναρτήθηκε το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ από έναν μασκοφόρο μαυροντυμένο άντρα.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες. «Από τη σύλληψή του, έχουμε χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο που είχαμε στη διάθεσή μας για να προσπαθήσουμε να τον φέρουμε πίσω στο σπίτι του στην οικογένειά του και συλλέγαμε όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαμε να έχουμε για την τύχη του, την κατάστασή του και τις απειλές που αντιμετώπιζε» ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτλιν Χέιντεν.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους