Newsroom

Newsroom

Φονικές κατολισθήσεις στη Χιροσίμα – Τουλάχιστον 27 νεκροί

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωής τους, ενώ άλλοι 10 αγνοούνται στη…

hiroshima landslide

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωής τους, ενώ άλλοι 10 αγνοούνται στη Χιροσίμα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας λόγω των καταστροφικών πλημμύρων που έπληξαν την περιοχή, προκαλώντας φονικές κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, με δεδομένο τόσο τον αριθμό των αγνοουμένων, όσο και την πραγματικά βιβλική καταστροφή που αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή.

Η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK μετέδωσε εικόνες από τις καταστροφές με ερειπωμένα σπίτια και δρόμους θαμμένους στη λάσπη. Αρκετοί κάτοικοι έπρεπε να απομακρυνθούν με εναέρια μέσα από τις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μεγάλα κομμάτια γης ξεκόλλησαν από λόφους και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στη Χιροσίμα καταγράφηκαν ποσοστά βροχής που ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά ανά ώρα. Οι περιφερειακές αρχές της Χιροσίμα ζήτησαν από την κεντρική εξουσία στο Τόκιο την άμεση αποστολή στρατευμάτων για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης πολιτών.