Σκληρή κριτική Τσίπρα σε Σαμαρά και Βενιζέλο για το ρωσικό εμπάργκο

Επίθεση προς τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί…

tsipras 123

Επίθεση προς τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο μετά από συνάντηση που είχε με την Επιτροπή Παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας.

Επισήμανε, παράλληλα, πως η χώρα πρέπει να διαχωρίσει τη θέση της “από την ανόητη και ανέξοδη λογική των κυρώσεων”.

“Κύριοι υπεύθυνοι της καταστροφικής για τα ελληνικά συμφέροντα κρίσης στις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, που σήμερα βυθίζει σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς, είναι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι κυρώσεις της ΕΕ αποφασίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Δίχως την ελληνική συναίνεση, δεν θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση στην ΕΕ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το εμπάργκο και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Η ελληνική πλευρά όχι μόνο δεν άσκησε τα δικαιώματά της, προκειμένου να προστατέψει τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά συνέβαλε ενεργά στην προετοιμασία και επεξεργασία των κυρώσεων, αφού αυτή ξεκίνησε ενόσω είχαμε την Προεδρία της Ε.Ε.”

Ο κ. Τσίπρας, ακόμη, ανέφερε: “Αλήθεια, όταν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συντελούσαν σε αυτή την ανόητη επιλογή, δεν αντιλαμβάνονταν το πιθανό στρατηγικό πλήγμα στις ελληνικές εξαγωγές; Η στάση τους αποδεικνύει ότι δεν αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε. ως ισότιμης χώρας με αναφαίρετο το δικαίωμα υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά ως φερέφωνο στις επιδιώξεις τρίτων. Αποδεικνύει, όμως, πρωτίστως, ότι δεν είναι απλά ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά και επικίνδυνοι να τα παραχωρήσουν, χωρίς καν να αναλογιστούν τις συνέπειες.

“Συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στην αγωνία και στον αγώνα των παραγωγών να εξασφαλίσουν ό,τι περισσότερο είναι εφικτό – εδώ που φτάσαμε- ως αποζημίωση, έστω και από αυτά τα ψίχουλα που προβλέπονται από τον Ευρωπαϊκό κανονισμό” επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

“Επιμένουμε ωστόσο ότι το μείζον είναι, έστω και εκ των υστέρων, η Ελλάδα να διαχωρίσει τη θέση της από την ανόητη και ανέξοδη λογική των κυρώσεων. Ο οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία δεν είναι η λύση στην κρίση της Ουκρανίας. Αντιθέτως, θα έχει πολλαπλά αρνητικές επιπτώσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταστροφικές δε για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…