Newsroom

Newsroom

Ακροδεξιοί Ισραηλινοί επιχείρησαν να διαλύσουν γάμο εβραίου με μουσουλμάνα

Περισσότερους από 200 ακροδεξιούς διαδηλωτές που επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου γινόταν ο γάμος μιας Εβραίας και ενός μουσουλμάνου…

israel wedding

Περισσότερους από 200 ακροδεξιούς διαδηλωτές που επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου γινόταν ο γάμος μιας Εβραίας και ενός μουσουλμάνου απώθησε η ισραηλινή αστυνομία την Κυριακή.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «θάνατος στους Άραβες», οι ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα που γινόταν ο γάμος, αλλά απωθήθηκαν από αρκετές δεκάδες αστυνομικούς. Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη νύφη Μαράλ Μάλκα, 23 ετών, η οποία γεννήθηκε Εβραία και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ πριν από το γάμο της με τον 26χρονο Μαχμούντ Μανσούρ, ως «προδότη του εβραϊκού κράτους», ενώ φώναζαν συνθήματα μίσους προς τους Άραβες. Ισραηλινοί αριστεροί πραγματοποίησαν την ίδια ώρα αντι-διαδήλωση γύρω από το ξενοδοχείο κρατώντας λουλούδια, μπαλόνια και ένα πανό που έγραφε: «H αγάπη κατακτά τους πάντες».

Ο δικηγόρος του ζευγαριού είχε αποτύχει νωρίτερα να κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και να απαγορευτεί η διαδήλωση των ακροδεξιών. Το δικαστήριο δέχτηκε μόνο να υπάρξει αστυνομική παρουσία και να κρατηθούν οι διαδηλωτές 200 μέτρα μακριά από την αίθουσα που γινόταν ο γάμος στο προάστιο Ρισόν Λεζιόν του Τελ Αβίβ.

Η διαδήλωση των ακροδεξιών οργανώθηκε από την ομάδα Λεχαβά, η οποία τάσσεται εναντίον των γάμων Εβραίων με μέλη άλλων εθνικοτήτων ή θρησκειών. Η ομάδα αυτή και στο παρελθόν έχει παρενοχλήσει μεικτά εβραϊκά και αραβικά ζευγάρια επικαλούμενη θρησκευτικούς λόγους. Ο εκπρόσωπος της ομάδας Λεχαβά και πρώην βουλευτής Μάικλ Μπεν- Αρί έχει καταγγείλει τους Εβραίους που παντρεύονται μη Εβραίους, χαρακτηρίζοντας αυτούς τους γάμους πράξη «χειρότερη από ό,τι αυτές του Χίτλερ».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…