Newsroom

Newsroom

Μήνυμα Μαζιώτη σε Ρούπα: Είμαι καλά, μείνε ελεύθερη να μεγαλώσεις τον γιο μας

Μήνυμα προς την καταζητούμενη σύντροφό του, Πόλα Ρούπα, στέλνει ο Νίκος Μαζιώτης μέσα από τη φυλακή, με συνέντευξή του στην…

maziotis

Μήνυμα προς την καταζητούμενη σύντροφό του, Πόλα Ρούπα, στέλνει ο Νίκος Μαζιώτης μέσα από τη φυλακή, με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Είμαι καλά με ηθικό ακμαίο, μείνε ελεύθερη να μεγαλώσεις τον γιο μας. Παρά τις απώλειες, ο αγώνας συνεχίζεται», είναι το μήνυμα του Μαζιώτη στη σύντροφό του.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Νίκος Μαζιώτης αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την έκρηξη έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 10 Απριλίου του 2014, εξηγώντας ότι εκεί στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Ο ίδιος εκφράζει τη λύπη του για τους τραυματισμούς απλών πολιτών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψή του, υποστηρίζοντας ότι αυτοί σημειώθηκαν από θραύσματα και όχι από σφαίρες («τα τραύματα ήταν στο πόδι, πράγμα που σημαίνει ότι οι πυροβολισμοί ήταν χαμηλά και άρα δεν τους στόχευα», αναφέρει), ενώ σε άλλο σημείο τονίζει: «Όποιος νομίζει ότι είναι αγωνιστής ή αναρχικός και θεωρεί ότι πρέπει να δρα στα όρια της νομιμότητας, καλύτερα να ενταχθεί σε νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα, να ενταχθεί στο σύστημα και να μην το παίζει αγωνιστής ή επαναστάτης ή αναρχικός»

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…