Newsroom

Newsroom

Οι "άγνωστοι" Beatles: Οι… οσμές στις συναυλίες, το "μπανιστήρι" στον Χάρισον και το LSD

1. Οι συναυλίες των θρυλικών «Σκαθαριών» μύριζαν ούρα

skatharia 2 0

1. Οι συναυλίες των θρυλικών «Σκαθαριών» μύριζαν ούρα

Οι θαυμάστριες των Beatles δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν… τον θαυμασμό τους με αποτέλεσμα οι χώροι που έδιναν συναλίες τα  τέσσερα «Σκαθάρια», να μυρίζουν ούρα. Αυτό τουλάχιστον είχε ισχυριστεί στη Washington Post, ο John B.Lynn, γιος ιδιοκτήτη κινηματογράφου, που οι Beatles, είχαν παίξει ζωντανά. «Ισχύει το κλισέ, ότι δεν μπορούσες να τους ακούσεις από τα ουρλιαχτά. Θυμάμαι τα “αυλάκια” που είχαν σχηματιστεί στο πάτωμα από τα ούρα των κοριτσιών. Έτσι, λοιπόν, έχω συνδέσει τους Beatles… με τη μυρωδιά των ούρων»
είχε πει.


2. Κατά τη διάρκεια της πρώτης σεξουαλικής επαφής του George Harisson, τα υπόλοιπα «Σκαθάρια»… κοιτούσαν

Ο Mark Lewisohn έχει καταγράψει στο λεύκωμα «Οι καλύτερες στιγμές των Beatles» την εξής φράση του George Harrison: «Η πρώτη μου φορά ήταν στο Αμβούργο, και ο Paul, ο John και ο Pete Best έβλεπαν… Ήμαστε στις κουκέτες, και δεν μπορούσαν στην πραγματικότητα να δουν τίποτα γιατί ήμουν κάτω από τα σκεπάσματα. Αλλά όταν τελείωσα με χειροκρότησαν. Τουλάχιστον έμειναν ήσυχοι για όση ώρα έκανα σεξ»


3. Αποφάσισαν να διαλύσουν το συγκρότημα στην Disneyland

Στο βιβλίο «Instamatic Karma», το πρώην κορίτσι του John Lennon, May Pang, ανακαλεί τη στιγμή που ο Lennon αποφάσισε να αποχωρήσει από το συγκρότημα. «Με φόντο το πολυνησιακό σκηνικό της Disney Land, πήρε το στιλό και έσβησε το όνομα του στο τέλος της σελίδας του συμβολαίου. Με αυτόν τον τρόπο τελείωσε το μεγαλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών» έγραψε η Pang.


4. Σχεδιάζαν να φτιάξουν την ουτοπική κοινωνία τους σε ελληνικό νησί

Το 1967, οι Beatles είχαν αγοράσει ένα νησί κοντά στην Αθήνα, εκεί όπου σκόπευαν να δημιουργήσουν την ουτοπική κοινότητα τους, με τους φίλους τους και την οικογένεια τους. Ο John Lennon φέρεται να είχε πει: «Έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Πολέμους, φασισμό, κομμουνισμό, καπιταλισμό, εθνικισμό, καπιταλισμό,  τίποτα δεν δουλεύει. Γιατί να μην δοκιμάσουμε και αυτό;»


5. Ένας οδοντιάτρος έριξε κρυφά στους Beatles το ναρκωτικό LSD

Ο John Riley, ένας περίεργος οδοντίατρος -όπως ο George Harrison τον είχε περιγράψει-, είχε «συστήσει» στον ίδιο και στον John Lennon το ναρκωτικό LSD. Σε μία κοινή τους έξοδο, ο Riley το έριξε κρυφά στους καφέδες τους. Στο «The Beatles Anthology» ο Harrison θυμάται το γεγονός: «Η πρώτη φορά που πήρα LSD ήταν ένα ατύχημα. Συνέβη το 1965, ανάμεσα σε ηχογραφήσεις και περιοδείες. Ήμαστε αθώα θύματα ενός περίεργου οδοντίατρου που συναντήσαμε σε ένα δείπνο».

6. Ο John Lennon ήταν μεθυσμένος όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Paul McCartney

Στις 6 Ιουλίου 1957, ο Paul McCartney συνάντησε για πρώτη φορά τον John Lennon. Ο ίδιος χρόνια αργότερα είχε μιλήσει γι’αυτή τη μοιραία συνάντηση: «Στο φεστιβάλ του Woolton village τον συνάντησα για πρώτη φορά. Ήμουν ένα χοντρό αγόρι και εκείνος έσκυψε πάνω στον ώμο μου. Κατάλαβα ότι ήταν μεθυσμένος!».

7. Το Βατικανό ανακύρηξε το άλμπουμ «Revolver» ως το καλύτερο ποπ άλμπουμ όλων των εποχών

Το «Revolver» ανακυρήχθηκε ως το καλύτερο ποπ άλμπουμ όλων των εποχών, το 2010, στην επίσημη εφημερίδα του Βατικανού. 

Πηγή: Huffington Post

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…