Newsroom

Newsroom

Μια χελώνα σχεδόν 200 ετών είναι ίσως το πιο ηλικιωμένο ζώο στον κόσμο

πόλεμο των Μπόερ το 1900

182 year old tortoise jonathan 12

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος παράξενα και θαυμάσια πλάσματα, που έχουν απασχολήσει αρκετά τον κόσμο της επιστήμης. Αυτή η ιστορία αφορά μία χελώνα που σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, φαίνεται ότι ξεκίνησε τη ζωή της στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα.Η αξιοσημείωτη ύπαρξη του ζώου έγινε ευρύτερα γνωστή μετά την ανακάλυψη μιας συλλογής φωτογραφιών από τον πόλεμο των Μπόερ το 1900, όπου διαπιστώθηκε με έκπληξη ότι η χελώνα της φωτογραφίας ήταν η συγκεκριμένη. Οι εικόνες πουλήθηκαν πριν μερικά χρόνια σε δημοπρασία στην τιμή των 2.800 ευρώ.

Μπορεί να μην είναι πια τόσο… γρήγορος όσο ήταν στο παρελθόν, ωστόσο ο Jonathan που ακόμα κάνει βόλτες περήφανος σε έναν κήπο στην Αγία Ελένη στο Νότιο Ατλαντικό, έχει κλείσει τα 182 του χρόνια και είναι μία από τις γηραιότερες χελώνες στον κόσμο. Η χελώνα πιθανολογείται ότι γεννήθηκε το 1882, ενώ μία σπάνια φωτογραφία της που είχε τραβηχτεί το 1902 δείχνει ότι είχε ήδη φτάσει σε πλήρες μέγεθος εκείνη τη χρονολογία. Πρόκειται για ένα σύμβολο μιας απομακρυσμένης κοινωνίας, μία κατάδυση στην πραγματική απομόνωση.

γιγάντια χελώνα 

“Είναι σχεδόν τυφλή από καταρράκτη, δεν έχει όσφρηση, αλλά η ακοή της είναι ακόμα αρκετά καλή”, επισημαίνει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ζει ο Jonathan.

γιγάντια χελώνα

 

γιγάντια χελώνα