Newsroom

Newsroom

Θετικό κλίμα στη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, με τους γραμματείς των δύο κομμάτων να…

syriza dimar 0

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, με τους γραμματείς των δύο κομμάτων να δηλώνουν πως υπάρχει θετική διάθεση για διάλογο.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή και, όπως επεσήμαναν οι κ. Θεοχαρόπουλος και Βίτσας, το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας συζητήθηκε, αλλά χωρίς να είναι προαπαιτούμενο για την έκβαση του διαλόγου.

Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι η πρωτοβουλία για εμπλοκή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποσκοπεί στο να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση και οι σκληρές μνημονιακές πολιτικές που αυτή εφαρμόζει, ενώ η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι της παρούσης και θα πρέπει να συζητηθεί στον κατάλληλο χρόνο, καθώς είναι θέμα ευρύτερης πολιτικής συζήτησης κι όχι μόνο των δύο κομμάτων.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας κατέστησε σαφές ότι τα Κεντροαριστερά σενάρια ως ανάχωμα στη δυναμική ανατροπής της σημερινής κυβερνητικής εξουσίας δεν αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Σήμερα έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση και υπήρξε ο διάλογος στη βάση των επιστολών του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τα 12 προγραμματικά σημεία και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τα εννέα σημεία τα οποία έθεσε» ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, υπήρξαν σημεία στα οποία υπήρξε συμφωνία και άλλα που χρειάζονται μεγαλύτερη επεξεργασία.

«Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει τον διάλογο για την Κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Δεν τέθηκαν προαπαιτούμενα για την έναρξη του διαλόγου» τόνισε.

Πρόσθεσε δε πως από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ τονίσθηκαν οι θέσεις του κόμματος, μεταξύ των οποίων και την αδιαπραγμάτευτη θέση του για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την παραμονή στο ευρώ.

«Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσουμε τα αρμόδια όργανα του κόμματός μας και θα υπάρξει επεξεργασία με στόχο μια νέα συνάντηση που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα» καταλήγει η ανακοίνωση.  

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, στη συνάντηση συμμετείχαν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Αναγνωστάκης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Στέφανος Μανίκας μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας.

Τον ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσώπησαν οι Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Στάικος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…