Newsroom

Newsroom

Βάζουν στο αρχείο την υπόθεση του Φαρμακονησίου

Εντολή να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι τον περασμένο Ιανουάριο έδωσε ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου…

farmakonisi 3

Εντολή να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι τον περασμένο Ιανουάριο έδωσε ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά, σύμφωνα με ενημέρωση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά κλείνει η δικαστική διερεύνηση των τυχόν ευθυνών ανδρών του Λιμενικού Σώματος για το τραγικό ναυάγιο, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες από το Αφγανιστάν.

Για το θέμα δίνουν την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 20 Ιανουαρίου 2014. Το πλοιάριο των μεταναστών από το Αφγανιστάν ακινητοποιήθηκε στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, τους προσέγγισε σκάφος του Λιμενικού για βοήθεια, στο οποίο προσδέθηκε η βάρκα τους. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το σκάφος του Λιμενικού ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια. Εξαιτίας της ταχύτητας ορισμένοι από τους πρόσφυγες έπεσαν στη θάλασσα.

Μετανάστης, που έχασε στο ναυάγιο την γυναίκα του και τα τρία παιδιά του, είχε καταγγείλει ότι ένας άλλος μετανάστης «προσπάθησε με ένα ξύλο να σώσει μια γυναίκα που πνιγόταν και τότε ένας άνδρας του Λιμενικού τον χτύπησε στο κεφάλι με κλωτσιά». Επίσης, υπήρξαν καταγγελίες ότι δέχτηκαν απειλές από άνδρες του Λιμενικού να μην πουν τίποτα από όσα συνέβησαν στο ναυάγιο.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…