Newsroom

Newsroom

"Τίτλοι Τέλους" του Πέτρου Μάρκαρη

Πέτρος Μάρκαρης

markaris

Ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης επιστρέφει με ένα νέο μυθιστόρημα με τίτλο «Τίτλοι τέλους, ο επίλογος», το οποίο αποτελεί τον επίλογο της «Tριλογίας της κρίσεως», η οποία τελικά έγινε τετράτομη.
 
Η «Τριλογία της κρίσεως» ξεκίνησε με τα «Ληξιπρόθεσμα δάνεια» (2010), συνεχίστηκε με την «Περαίωση» (2011) και το «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» (2012). Στο πρώτο βιβλίο ο Πέτρος Μάρκαρης επικεντρώνετε στο τραπεζικό σύστημα, στο δεύτερο στη φοροδιαφυγή, στο τρίτο στο Πολυτεχνείο και στο τελευταίο στους απλούς ανθρώπους. 

Σε όλη αυτή την σειρά βιβλίων ο Πέτρος Μάρκαρης προσπάθησε να περιγράψει την δύσκολη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και τις επιπτώσεις της κρίσης σε αυτή. Ήρωας και πρωταγωνιστής ο αστυνόμος Χαρίτος ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με μυστήρια τα οποία ζητάνε λύση αλλά και συγκρούετε με το σαθρό κατεστημένο. 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Ένας Έλληνας από τη Γερμανία, ο Αντρέας Μακρίδης, αυτοκτονεί στο διαμέρισμά του. Η αστυνομία δεν έχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Ωστόσο, δύο μέρες μετά, η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα παίρνει ένα σημείωμα, το οποίο ισχυρίζεται πως ο Μακρίδης δολοφονήθηκε. Το σημείωμα υπογράφουν “οι Έλληνες του ’50”. Στην αρχή όλοι το θεωρούν ως ένα κακόγουστο αστείο, εκτός από τον αστυνόμο Χαρίτο. Όταν “οι Έλληνες του ’50” αρχίζουν να δολοφονούν, τότε οι υποψίες του Χαρίτου επαληθεύονται.Ποιοι είναι αυτοί “οι Έλληνες του ’50”, που σήμερα θα πρέπει να κοντεύουν τα ενενήντα;

Ο Χαρίτος προσπαθεί να λύσει το μυστήριο σε μια Αθήνα υπό κατάρρευση, ενώ, την ίδια στιγμή, η Κατερίνα, η κόρη του, δέχεται επίθεση των χρυσαυγιτών, που τη στέλνει στο νοσοκομείο. 

Το “Τίτλοι τέλους” είναι ο επίλογος της “Τριλογίας της Κρίσεως”.

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…